Translate

vineri, 9 octombrie 2020

Ziua Mondială a Oului (A doua zi de vineri din octombrie)

 

Ziua Mondială a Oului (A doua zi de vineri din octombrie)

Ziua Iinternațională a Oului se celebrează în a 2-a vinere din luna octombrie a fiecărui an. Această zi se sărbătorește din anul 1996, zi în care au loc diverse manifestări la nivel internațional.

De obicei, în această zi se desfășoară o gamă largă de festivaluri, activități, evenimente caritabile și campanii regionale care au loc în întreaga lume – promovând puterea nutritivă a oului, ca cea mai mare sursă de proteine pe care o puteți cumpăra.

 
Oul își ocupă locul în lumina reflectoarelor

Planificată de World Egg Organisation (WEO), (Organizația Mondială a Oului), acest eveniment anual pentru pasionații de mâncăruri fine reprezintă platforma perfectă pentru comunicarea numeroaselor beneficii ale ouălor către publicul din întreaga lume. Julian Madeley, Director General al WEO explică obiectivele acestui an: „Ouăle pot aduce o contribuție esențială în dieta noastră la nivel individual și pot de asemenea contribui la îndeplinirea cerințelor de proteine ale comunității globale. Atât pentru populațiile dezvoltate, cât și pentru cele în curs de dezvoltare – o sursă de proteine de înaltă calitate reprezintă o cerință fundamentală. Rolul semnificativ al ouălor în asigurarea acestui element nutritiv esențial (proteina) nu poate fi subliniat îndeajuns, așa că sperăm să încurajăm cât mai multe persoane posibil să ia parte la sărbătoririle din acest an.”
 


Proteina premium a naturii

Este extrem de ușor ca ouăle să fie considerate un aliment obișnuit, dar acestea reprezintă cu adevărat sursa perfectă de proteină de înaltă calitate a naturii. Cu o cifră estimată de un miliard de persoane subnutrite la nivelul întregului glob – ouăle au puterea de a contribui la hrănirea lumii. O sursă de proteine de înaltă calitate este esențială pentru:

     – Dezvoltarea fetală

     – Dezvoltarea sănătoasă a creierului

     – Îmbunătățirea nivelurilor de concentrare intelectuală

     – Sprijinirea sistemului imunitar al organismului

  – Esențial pentru a susține eficiența vaccinurilor și a medicamentelor antiretrovirale

La populațiile dezvoltate, ouăle sunt de asemenea eficiente pentru controlul greutății. Ambalate ca un tot plin de calitate în propriul ambalaj biodegradabil; ouăle asigură o soluție alimentară completă.

Secretul este dezvăluit, așa că duceți vestea mai departe

Bogat de asemenea în amino-acizi, calciu, sodiu, iod, seleniu, colină și vitaminele A, B, D și E, mesajul este clar și răspicat: „ouăle reprezintă răspunsul”. Aceste elemente alcătuiesc un bloc accesibil și sustenabil, pentru o dietă sănătoasă și nutritivă, care beneficiază de o amprentă redusă de carbon.

Pe lângă avantajele pentru sănătate, ouăle au și un gust grozav! Sunt unele dintre cele mai versatile și mai adaptabile elemente esențiale din bucătărie. Mâncarea sănătoasă nu a avut niciodată un gust atât de bun – așa că ciocniți și descoperiți creații nelimitate cu ouă în timpul festivităților.




Asigurați-vă starea de bine cu o doză zilnică de ouă

Ziua Mondială a Oului reprezintă o oportunitate de a educa oamenii în legătură cu valoarea reală a ouălor și cu importanța unei proteine de înaltă calitate într-un mod distractiv și atractiv. Țările din întreaga lume vor sărbători în semn de recunoaștere pentru această sursă de hrană mică, dar puternică. Așa că veniți să participați la extraOUrdinara petrecere de vineri, 14 octombrie.

Industria ouălor are atât de multe de spus despre acest lucru, atât de multe mesaje fantastice de transmis întregii lumi; să ne asigurăm că vineri, pe 14 octombrie 2016, întreaga lume vorbește despre ouă. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru Ziua Mondială a Oului din acest an, am alcătuit un pachet de informații, care include șabloane de comunicate de presă, mesaje cheie și fapte fascinante despre ouă din întreaga lume. Veți vedea, de asemenea, vibranta noastră siglă pentru Ziua Mondială a Oului, disponibilă pentru utilizare în mai multe limbi.

Rolul ei este de a crea o oportunitate speciala pentru explorarea calitatilor oualor si de a oferi un prilej de celebrare pentru cea mai accesibila sursa naturala de proteina!



Ziua Mondială a Ouălor este marcată diferit în diverse ţări din lume. Din 1985, în oraşul Abbeville din statul Louisiana, această sărbătoare este marcată în primul weekeend al lunii noiembrie când se pregateşte în mod tradiţional o omletă uriaşă dedicată prieteniei. La prepararea acesteia merg de regulă 5.000 de ouă, 6 litri de ulei, 25 litri de lapte şi 10 kilograme de verdeaţă. Turcii au sărbătorit în 2010 "Ziua Mondială a Oului" cu un nou record mondial: cea mai mare omletă din lume care a fost pregătită de 50 de bucătari care au amestecat 110.010 ouă şi au folosit 432 litri de ulei. Produsul finit a cântărit 4,4 tone. Americanii au mers mai departe si isi exprima respectul nu doar oualor, ci si omletei, sarbatorind anual Giant Omelette Celebration (Ziua omletei uriase).

Fiecare român consumă pe an, în medie, 235 de ouă.

Lider mondial la consumul acestor produse este considerată Japonia, unde un om mănâncă în medie un ou pe zi. Ba mai mult, în Japonia există chiar şi un cântec consacrat acestui produs.



Puteti vizita pagina dedicata acestui eveniment, creata de organizatia mondiala a producatorilor de oua (IEC. http://thinkegg.com/index.php/25-2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...