Ziua Mondială a Oului (A doua zi de vineri din
octombrie)
Ziua
Iinternațională a Oului se celebrează în a 2-a vinere din luna octombrie a
fiecărui an. Această zi se sărbătorește din anul 1996, zi în care au loc
diverse manifestări la nivel internațional.
De obicei, în această zi se desfășoară o gamă largă de festivaluri, activități,
evenimente caritabile și campanii regionale care au loc în întreaga lume –
promovând puterea nutritivă a oului, ca cea mai mare sursă de proteine pe care
o puteți cumpăra.
Oul își ocupă locul în lumina reflectoarelor
Planificată
de World Egg Organisation (WEO), (Organizația Mondială a Oului), acest
eveniment anual pentru pasionații de mâncăruri fine reprezintă platforma
perfectă pentru comunicarea numeroaselor beneficii ale ouălor către publicul
din întreaga lume. Julian Madeley, Director General al WEO explică obiectivele
acestui an: „Ouăle pot aduce o contribuție esențială în dieta noastră la nivel
individual și pot de asemenea contribui la îndeplinirea cerințelor de proteine
ale comunității globale. Atât pentru populațiile dezvoltate, cât și pentru cele
în curs de dezvoltare – o sursă de proteine de înaltă calitate reprezintă o
cerință fundamentală. Rolul semnificativ al ouălor în asigurarea acestui
element nutritiv esențial (proteina) nu poate fi subliniat îndeajuns, așa că
sperăm să încurajăm cât mai multe persoane posibil să ia parte la sărbătoririle
din acest an.”
Proteina premium a naturii
Este
extrem de ușor ca ouăle să fie considerate un aliment obișnuit, dar acestea
reprezintă cu adevărat sursa perfectă de proteină de înaltă calitate a naturii.
Cu o cifră estimată de un miliard de persoane subnutrite la nivelul întregului
glob – ouăle au puterea de a contribui la hrănirea lumii. O sursă de proteine
de înaltă calitate este esențială pentru:
– Dezvoltarea fetală
– Dezvoltarea sănătoasă a creierului
– Îmbunătățirea nivelurilor de concentrare intelectuală
– Sprijinirea sistemului imunitar al organismului
– Esențial pentru a susține eficiența vaccinurilor și a medicamentelor
antiretrovirale
La
populațiile dezvoltate, ouăle sunt de asemenea eficiente pentru controlul
greutății. Ambalate ca un tot plin de calitate în propriul ambalaj
biodegradabil; ouăle asigură o soluție alimentară completă.
Secretul este dezvăluit, așa că duceți vestea mai departe
Bogat
de asemenea în amino-acizi, calciu, sodiu, iod, seleniu, colină și vitaminele
A, B, D și E, mesajul este clar și răspicat: „ouăle reprezintă răspunsul”.
Aceste elemente alcătuiesc un bloc accesibil și sustenabil, pentru o dietă
sănătoasă și nutritivă, care beneficiază de o amprentă redusă de carbon.
Pe
lângă avantajele pentru sănătate, ouăle au și un gust grozav! Sunt unele dintre
cele mai versatile și mai adaptabile elemente esențiale din bucătărie. Mâncarea
sănătoasă nu a avut niciodată un gust atât de bun – așa că ciocniți și
descoperiți creații nelimitate cu ouă în timpul festivităților.
Asigurați-vă starea de bine cu o doză zilnică de ouă
Ziua
Mondială a Oului reprezintă o oportunitate de a educa oamenii în legătură cu
valoarea reală a ouălor și cu importanța unei proteine de înaltă calitate
într-un mod distractiv și atractiv. Țările din întreaga lume vor sărbători în
semn de recunoaștere pentru această sursă de hrană mică, dar puternică. Așa că
veniți să participați la extraOUrdinara petrecere de vineri, 14 octombrie.
Industria
ouălor are atât de multe de spus despre acest lucru, atât de multe mesaje
fantastice de transmis întregii lumi; să ne asigurăm că vineri, pe 14 octombrie
2016, întreaga lume vorbește despre ouă. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți
pentru Ziua Mondială a Oului din acest an, am alcătuit un pachet de informații,
care include șabloane de comunicate de presă, mesaje cheie și fapte fascinante
despre ouă din întreaga lume. Veți vedea, de asemenea, vibranta noastră siglă
pentru Ziua Mondială a Oului, disponibilă pentru utilizare în mai multe limbi.
Rolul
ei este de a crea o oportunitate speciala pentru explorarea calitatilor oualor
si de a oferi un prilej de celebrare pentru cea mai accesibila sursa naturala
de proteina!
Ziua Mondială a
Ouălor este marcată diferit în diverse ţări din lume. Din 1985, în oraşul
Abbeville din statul Louisiana, această sărbătoare este marcată în primul
weekeend al lunii noiembrie când se pregateşte în mod tradiţional o omletă
uriaşă dedicată prieteniei. La prepararea acesteia merg de regulă 5.000 de ouă,
6 litri de ulei, 25 litri de lapte şi 10 kilograme de verdeaţă. Turcii au
sărbătorit în 2010 "Ziua Mondială a Oului" cu un nou record mondial:
cea mai mare omletă din lume care a fost pregătită de 50 de bucătari care au
amestecat 110.010 ouă şi au folosit 432 litri de ulei. Produsul finit a
cântărit 4,4 tone. Americanii au mers mai departe si isi exprima respectul nu
doar oualor, ci si omletei, sarbatorind anual Giant Omelette Celebration (Ziua
omletei uriase).
Fiecare român
consumă pe an, în medie, 235 de ouă.
Lider mondial la
consumul acestor produse este considerată Japonia, unde un om mănâncă în medie
un ou pe zi. Ba mai mult, în Japonia există chiar şi un cântec consacrat
acestui produs.
Puteti vizita
pagina dedicata acestui eveniment, creata de organizatia mondiala a
producatorilor de oua (IEC. http://thinkegg.com/index.php/25-2/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!