Translate

miercuri, 7 iulie 2021

Ziua adevărului – 7 iulie



Ziua spunerii adevărului

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțină acest lucru măcar pentru o singură zi.

Nu-ți fie niciodată teamă să îți ridici vocea pentru onestitate, adevăr și compasiune, împotriva nedreptăți, minciunii și lăcomiei. Dacă oamenii din întreaga lume ar face acest lucru, ar schimba pământul. – William Faulkner

Cu toții mințim. Mulți dintre noi o facem de multe ori pe zi. Există diferite tipuri de mincinoși – unii spun mici minciuni inofensive. Alții sunt sociopați care folosesc farmecul și carisma pentru a obține ceva, fără a ține cont de sentimentele altora. Mai este categoria mitomanilor care mint oricând despre orice, pentru care minciuna este a doua natură.

Ziua Adevărului este dedicată onestității și respingerii manipulării și minciunii. Sărbătoarea neoficială încurajează oamenii să spună mereu adevărul, chiar dacă de multe ori este incomod și greu de ascultat.

Onestitatea este o virtute apreciată de culturile din întreaga lume. Oamenii care spun adevărul sunt onorați și sărbătoriți.

Cum sărbătorim

Sărbătorim spunând adevărul toată ziua. Urmărește de câte ori te găsești pe punctul de a minți și încearcă să te oprești din a face acest lucru. Încurajează adevărul, chiar dacă este amar.

Dacă ai copii, învață-i de Ziua spunerii adevărului că minciuna este dăunătoare și spune-le beneficiile pe care le aduce a spune adevărul tot timpul.

Dacă ați mințit pe cineva iubit sau pe un membru al familiei, astăzi este ziua în care este bine să faci ordine în conștiința ta și să repui adevărul la locul său. Poate fi dureros, dar este mai bine decât să lăsăm minciuna să continue. Benjamin Franklin a popularizat expresia “onestitatea este cea mai bună politică“.

Astăzi poate fi, de asemenea, o zi bună pentru a juca „adevărat sau fals” sau pentru a face un test pe detectorul de minciuni.

Sau poți sărbători citind cartea Adevăr sau minciună. Fii sincer cu tine și cu ceilalți! De Marc Pistorio

Nu uita:

Onestitatea este mai mult decât să nu minți. Este spunerea adevărului, vorbirea adevărului, trăirea adevărului și iubirea adevărului. – James E. Faust

Decât să minți bine, mai bine spui adevărul prost. – Tudor Mușatescu

Adevărul nu dăunează niciodată unei cauze corecte. – Mahatma Gandhi

Adevărul este precum soarele. Poți scăpa de el o vreme, dar nu va dispărea niciodată. – Elvis Presley

Dacă nu ne este rușine să o gândim, nu ar trebui să ne fie rușine să o spunem. – Marcus Tullius Cicero

Adevărul fără iubire este brutalitate, iar iubirea fără adevăr este ipocrizie. – Warren Wiersbe

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...