Translate

sâmbătă, 13 martie 2021

Semnificaţiile spirituale ale numărului 13

 

În antichitate, 13 nu era prea îndrăgit căci venea după 11 care însemna elevare spirituală și după cifra 12, care reprezenta cifra perfecțiunii, deci cifra 13 simboliza distrugerea perfecțiunii și a spiritului. 
Calendarul mayas este divizat după numărul 13, pentru mayasi anul anul avea 13 luni și 13 zodii. 
Geneza a avut loc în 7 zile și 6 nopti, deci iarași 13. 
Piramida de pe dolarul american conșine 13 straturi, sunt 13 litere și 13 cifre, cam toate simbolurile pe bancnota americană sunt într-o succesiune de 13. 
Cu toate acestea totaice asupra populației de rând a imaginii Cavalerilor Templieri, acesta este motivul pentru care i s-a conferit o semnificație aproape mistică, malefică acestui număr. 
Se mai zice că numărul 13 este considerat aducător de nenorociri și pentru că, la Cina cea de Taina, au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli și Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat. 
Ziua de 13 care cade într-o vineri este considerată de unii ca fiind foarte ghinionistă pentru că într-o zi de vineri a fost răstignit Domnul Isus Hristos, iar în asociere cu cifra 13, atunci nu poate să ne aducă această zi decât lucruri rele. 
 

 
 Teama de vineri 13 este atât de răspândită încât afectează milioane de oameni de pe întregul glob. Unii sunt practic paralizați de frică și nu au curaj să se dea jos din pat într-o astfel de zi. Scandinavii credeau că numărul 13 este unul cu ghinion, deoarece celor 12 semizei din mitologie li s-a alăturat un al 13-lea, unul demonic, care le-a adus oamenilor numai nenorociri. În statele vestice, vineri 13 este considerată “ziua neagră”. 
Si tot de la reperele religioase s-a născut superstiția: potopul a început într-o zi de vineri, Dumnezeu a amestecat limbile în turnul lui Babel într-o zi de vineri, iar Adam – spun alții – a mușcat din fructul oprit într-o zi de vineri, iar sfârșitul lumii – potrivit credinței mayase – se pare că va veni tot într-o zi de vineri. Ar putea exista și aici o explicație foarte simplă. Înainte de existența bisericii, ziua de vineri era dedicată lui Venus, zeița dragostei. Odată cu trecerea de la păgânism la creștinism, biserica a fost condusă de către barbați care n-au mai acceptat, se pare, să fie guvernată de către o zeitate feminină. Drept pentru care au lansat tot felul de zvonuri potrivit cărora vinerea este o zi plină de ghinion. 
Fobia numărului 13 nu se oprește aici: în tradiția musulmană nu este acceptat ca 13 oameni să stea la masă, căci se spune că toți vor muri în următorul an. 
În plus, se spune că dacă numele tău are 13 litere, vei avea norocul diavolului. 
Există o legătura între cifra 13 și periodicitate. Neptun are o periodicitate de 164 de ani și el se întâlnește cu Jupiter numai o dată la 13 ani. O dată se spune că este în sens pozitiv această întâlnire, dar că o dată în sens negativ. Din acest motiv, nu întotdeauna acest 13 este ghinionist. Se spune că cifra 13 le este benefică celor din zodia Peștilor și a Scorpionilor, în general celor care se află în semne de Apă. Și celor din zodia Taurului, Capricornului și Vărsătorului cifra 13 le aduce noroc. 
 

 Pentru cei născuți într-o zi de 13 se spune că au parte de un destin fericit și plin de neprevăzut și au o misiune importantă în această viață. Deseori, în jocurile de noroc, această cifră este foarte importantă și deosebit de norocoasă. Atunci când 13 cade într-o zi de marți sau sâmbătă, se spune că acea zi este una cu noroc, iar când pică într-o zi de vineri, este o zi cu ghinion. 
 La creștini, Sfânta Treime este strâns legată de cifra 3, iar la musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. Numărul celor cărora le poartă ghinion cifra 13, este cu mult mai mare decât a celor cărora le aduce noroc. Conform unei statistici neoficiale se pare că din 10 persoane, la 7-8, cifra 13 le aduce ghinioane și doar la 3 ea este una benefică. 
 Cifra 13 nu poate fi luată de sine stătător, ea trebuie luată într-un anumit context și contează foarte mult și de cât de pozitivi sau negativi sunteți, căci pentru cei care sunt superstițioși și care cred cu tărie că o zi de 13 le va purta ghinion, atunci este posibil să-și influenteze destinul acelei zile spre unul mai puțin norocos. Simbolistica din jurul numărului 13 se rezumă în mare parte la superstiţii şi frici care s-au fondat pe seama semnificaţiilor acestui număr. Tuturor ne este frică de ce s-ar putea întâmpla într-o zi de 13, sau mai bine zis, cu toţii sărim să punem pe seama acestui număr tot ceea ce nu merge bine în acea zi. Bizaritatea acestui fenomen vine din partea persoanelor care susţin totuşi că acest număr este norocos şi că nu le poartă sub nici o formă ghinion, din contră. 
 Care sunt de fapt semnificaţiile numărului 13? Teama faţă de întâmplările care ar putea avea loc într-o zi de 13 se pare că provin din cultura kabballa, unde litera “mem”, a 13-a literă din alfabetul ebraic, este conceptul care închide orizontul vieţii şi al aşteptărilor umane în general. Oamenii au preluat acest număr ca fiind o “literă a morţii” şi au început să îi atribuie tot felul de superstiţii. 
 Un alt domeniu în care cifra 13 apare înconjurată de energii negative este în tarot unde a 13-a Arcana Majoră reprezintă cartea Morţii şi în ciuda faptului că aici, cartea nu poartă semnificaţiile morţii, ci mai degrabă ale schimbării de direcţie, ale transformării şi ale metamorfozei, oamenii sunt înfricoşaţi atunci când ea le apare în pasienţe. 
  În ceea ce priveşte numerologia, în acest câmp spiritual, numărul 13 este un număr care indică anumite etape şi probe de trecut sau chiar datorii karmice. Cei care sunt puternic influenţaţi de acest număr şi care simt că li se întâmplă mereu ceva rău într-o zi de 13, de fapt, este foarte posibil ca asta să însemne că ei au anumite lucruri de rezolvat, aici în această viaţă şi că sunt anumite datorii karmice pe care spiritul lor le-a adunat în timpul reîntrupărilor. Dat fiind că cifra 1 reprezintă individul prim, respectiv atitudinea de bază a acestuia şi 3 numărul datoriilor karmice, este lesne de înţeles cum ne poate afecta acest număr 13, prin constrângerea lui faţă de datoriile pe care le avem de îndeplinit în această viaţă. În acelaşi timp, numărul 13, pentru cei născuţi în această zi, s-a dovedit că aduce noroc şi bunăstare sau că cel puţin nu se tem de el. Nici nu ar fi indicat să există o asemenea teamă faţă de ziua de naştere, mai ales că aceşti oameni sunt conştienţi de unicitatea fiinţei lor. Au o atitudine pozitivă, lucrează cu sârg la proiectele lor şi au o dorinţă de a se afirma imbatabilă. Specificul pe care acest număr îl aduce asupra persoanelor născute într-o zi de 13 este tocmai această şansă a sorţii să te naşti sub auspiciile unui număr plin de semnificaţii. Pentru ei numărul 13 reprezintă acele obstacole pe care ştiu că trebuie neapărat să le treacă pentru a obţine ceea ce vor şi mai presus de toate, reprezintă lupta împotriva lenei şi a lipsei de randament. În Zenivers nu trebuie să ne temem de nimic, doar să ne menţinem curioşi şi deschişi la minte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...