miercuri, 10 ianuarie 2018

Zile Internaţionale bizare



De-a lungul anului există tot felul de sărbători ciudate, alese, nu se ştie exact după ce criterii. În acest articol sunt prezentate câteva dintre ele, dar aceste zile sunt mult mai multe și puteți afla despre ele urmărind  blogul evenimentezilnice.blogspot.com zilnic.

În general, zilele mondiale nu sunt alese aşa, degeaba. Ele au un scop. Fie să sensibilizeze oamenii la anumite probleme actuale, cum ar fi ziua dedicată bolii Parkinson, fie să aducă un omagiu, de exemplu, Ziua Internaţională a Femeii.
Jurnaliştii de la Le Figaro au făcut o listă cu cele mai bizare Zile Internaţionale!
Avem spre exemplu Ziua aranjării biroului, sărbătorită pe 24 mai, când teoretic fiecare îşi face curăţenie în sertare şi în birouri. Ziua pastelor făinoase, pe 26 octombrie, când, evident, gurmanzii aleg să mănânce numai şi paste făinoase, Ziua Mondială a coloratului pentru că, nu-i aşa, coloratul este considerat o terapie, atât pentru copii, dar şi pentru adulţi, pentru care s-au inventat şi cărţile de colorat. 

Există şi Ziua Mondială fără Facebook pe 28 februarie... Mda! Oare cine a sărbătorit-o... Mai cunoscută este Ziua mondială fără pantaloni, pe 10 ianuarie. Deşi a fost aleasă în plină iarnă, în New York oamenii participă cu mare plăcere în fiecare an.

Printre alte zile mondiale ciudate se numără cele pentru sensibilizarea la pasajele la nivel (7 mai), pentru aranjarea biroului (24 mai), Noaptea liliecilor (24 august) - singura noapte, spre deosebire de atât de multe zile mondiale -, care vrea să sensibilizeze oamenii faţă de micul animal, poate nu prea drăguţ, dar atât de inofensiv. Pe 15 octombrie este Ziua mondială a spălatului pe mâini, iar pe 26 octombrie, cea a pastelor făinoase.


Pe 6 februarie, este Ziua Mondiala fara telefon mobil. Scriitorul francez Phil Marso a avut ideea lansarii acestui eveniment, in 2001. In timpul actiunii, care va dura pana pe 8 februarie, oamenilor li se propune sa renunte la folosirea telefoanelor mobile sau sa reduca numarul convorbirilor. Scopul este de a atrage atentia utilizatorilor asupra dependentei fata de telefonul mobil si a temerii neintemeiate de a nu ramane izolat, in absenta acestuia (nomofobie). Cu aceasta ocazie, Le Figaro Etudiant face o scurta trecere in revista a celor mai ciudate Zile Mondiale.

Pentru că sînt mult prea multe astfel de sărbători ciudate, ne oprim și la Ziua Internaţională a Bărbii, care estemarcată în fiecare an în prima sîmbătă a lunii septembrie, fiind o ocazie pentru toţi bărboşii de a se aduna şi a sărbători împreună.În această zi, bărbieritul este considerat o lipsă totală de respect. Conform tradiţiei, bărbaţii cu barbă trebuie să se relaxeze şi să nu ia parte la nici un fel de treburi casnice sau îndatoriri de familie. De asemenea, ceilalţi membri ai familiei unui bărbos ar trebui să îi facă toate poftele, în această zi, în onoarea podoabei sale faciale.Se crede că tradiţia vine de la vikingi, care aveau o manifestare similară, datînd din anul 800 după Christos. Evenimentul nu avea însă o dată fixă, iar uneori era celebrat de mai multe ori pe an. Ziua este sărbătorită diferit în fiecare ţară. În Spania se organizează lupte între bărboşi şi tineri fără barbă, în timp ce în Suedia, bărboşii sînt obligaţi să stea 24 de ore într-o pădure.


 Sărbători internaţionale

Ziua Mondială a Cărții pentru Copii (2 aprilie): In 1967,UNESCO a hotarat ca data de 2 aprilie, ziua de nastere a scriitorului Hans Christian Andersen, sa devina Ziua Internationala a Cartii pentru Copii.
Hans Christian Andersen - s-a nascut pe 2 aprilie 1805, Odense, Danemarca, scriitor si poet danez, celebru. In fiecare an scriitorul este invitat sa scrie mesaje destinate copiilor.
 

Ziua Mondiala Antifumat: In prezent, 1,3 miliarde de persoane din toata lumea consuma tutun, iar 4,9 milioane de persoane mor in fiecare an in urma acestui consum. Ziua Mondiala AntiFumat reuneste fumatorii din intreaga lume intr-un angajament de a renunta la tutun. Majoritatea fumatorilor nici nu-si dau seama care este riscul fumatului! Unii, pur si simplu, nu vor sa asculte. Cit mai multa atentie informationala i se acorda acestei probleme, cu atit mai auzita ea se face. Posibil, atunci pe lume vor fi mai putini fumatori!


Ziua Internațională a Sănătății Psihice (10 octombrie): In 1992 Federatia Internationala a propus 10 octombrie sa fie numita Ziua Internationala a Sanatatii Psihice. Mai mult de 450 mln de oameni de pe glob sufera din cauza dereglarilor psihice. Fiecare al 7-lea om de pe Planeta este, de regula, un paranoic sau are stari depresive. E o problema a secolului 20-21, cind viata insusi ne expune stresurilor in fiecare zi.

Ziua Apărării drepturilor Prostituatelor contra violenței (17 decembrie): aceasta zi isi are si o traditie, care se numeste „marsul umbrelelor rosii”: toate doamele de profesie susnumita apar in strada purtind umbrele rosii - un simbol contra-violenta.

Ziua Mondiala a Contracepției (26 septembrie): Din initiva mai multor organizatii care se ocupa de problemele reproducerii 26 septembrie a fost numita Ziua Contraceptiei. Scopul acestei campanii este de a micsora numarul cazurilor de graviditate neplanificata. In prezent exista un sir de contraceptive, ceea ce, insa nu rezolva problema. Astfel, se organizeaza un sir de festivitati cu tematica data, au loc mai multe intruniri cu studentii si elevi.



Ziua Mondială a Dansului (29 aprilie): a fost infiintata in 1982 de Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI - UNESCO). Pe data de 29 aprilie s-a nascut Jan George Noverre – maestru in arta originar din Franta, un mare reformator al dansului cel mai de vaza dansator al trupei de balet Drury Lane.
In aceasta zi profesionistii isi vor celebra sarbatoarea de meserie. Daca sinteti si dumneavoastra un amator al dansului, chemam sa va alaturati! Toti la disco in ziua de 29 aprilie!

Ziua Interationala a Pasarilor (1 aprilie): se sarbatoreste din 1906. Primavara pasarile se intorc din tarile calde si conform traditiei oamenii atirna pe copaci graurnite si alte «casute» pentru pasari. Oriunde n-ar fi, pasarile mereu infrumuseteaza Planeta Pamint!


Ziua Mondiala a Frumusetii (9 septembrie): deoarece frumusetea este factorul, care ofera un privilegiu in societate, toti tindem sa corespundem cerintrlor la cel mai inalt nivel. In prezent exista saloane unde doritorii de a-si face exteriorul cit mai placut sint tratati la cel mai inalt nivel. Precum, si calitatea produselor cosmetice creste din an in an.
Din 1995, 9 septembrie devine Ziua Mondiala a Frumusetii, cind oamenii se bucura pentru tot ce aduce placere estetica. La fel, este simbolic de a organiza concursurile de Frumusete anume in acesta zi. Nu intotdeauna cistiga domnisoarele dotate cu parametrii de 90-60-90. In final ajung participantele cu un exterior carismatic. Nu importa cum aratam, atunci cind ne simtim bine!


Ziua Mondială a Zâmbetului (1 octombrie): De mult se stie ca zimbetul ne prelungeste existenta! Istoria acestei idei vine de la pictorul american Harvey Bell, care a creat renumitul „smiley face” - un buton galben cu doua puncte si o paranteza „inchisa”. Astazi oamenii din toaa lumea il folosesc cu scopul de a-si exterioriza emotiile pozitive.
Iata ce d-nul Harvey a spus intr-un interviu: „Niciodata in istoria omenirii si a artei nu a fost nimic, ce ar aduce atita bucurie, fericire si placere tuturor! Nu a fost creat nimic simplu, dar pe intelesul tuturor!”

Ziua Bunătății Spontane (17 februarie): aceasta sarbatoare vine din initiativa Organizatiilor Internationale de binefacere. Ziua bunatatii spontane este celebrata de toata lumea, fara diferentiere de rasa sau cetatenie, doarece, are o insemnatate de nivel mondial.
In tara noastra aceasta sarbatoere nu a devenit inca o traditie: se cuvine sa fim cit mai deschisi pentru cei din jur, astfel incit bunatatea sufletului sa se raspindeasca pe tot globul!
Cind binefacerea vine din adinc si este sincera, persoana nu asteapta careva multumiri. Ziua bunatatii spontane este cea, care ne va invata sa mergem intr-un pas cu dorintele autentice ale sufletului.

Ziua Internațională a Păcii (1 ianuarie): Ziua Mondiala a Pacii a fost instituita la 1 ianuarie 1968 de catre Papa Paul al VI-lea, care dorea ca aceasta sa se celebreze anual, in prima zi a anului calendaristic. Ziua Internationala a Pacii, fiind dedicata comemorarii si intaririi idealului de pace atat in interiorul frontierelor, cat si intre toate tarile si popoarele este acel moment cind toti se unesc intru a incepe noul an cu pace si caldura in suflet.




Ziua Mondială a Solidarității între Oameni (20 decembrie): este proclamata de Adunarea Generala ONU in rezolutia consacrata primului deceniu de lupta al ONU pentru lichidarea saraciei. Serbarea are loc anual pe data de 20 decembrie, incepind cu 2006. In secolul 21, solidaritatea a devenit una dintre cele mai de pret valori ale omenirii.



Ziua Mondială a Prieteniei (9 iunie): e o zi creata pentru ca noi indiferent de circumstante sa amintim celor apropiati cit de dragi si importanti sint ei in viata noastra.
Prietenia este unicul tip de relatie, care nu obliga. Din pacate, nu facem diferentiere intre prieten si tovaras de chef. Relatia de prietenie se bazeaza pe reciprocitate la nivel de perceptie, pe cind tovarasia e la nivel de interes. Sa speram ca in viata dvs. exista cel putin o persoana pe care ati putea-o felicita din tot sufletul in ziua Mondiala a Prieteniei.
«Prieten este persoana care vine, cind toata lumea a plecat» Francois de La Rochefoucauld.





Ziua Mondială a familiei (15 mai): este intemeiata de Adunarea Generala ONU in 1993. Stabilirea acestei zile chema sa se atraga atentia organizatiilor obstesti la problemele familiilor in societatea contemporana. Familia este considerata celula de baza a societatii umane. Fiecare om tinde sa-si infiinteze o familie cit mai fericita, pentru ca de aici se trage secretul succesului in viata.
Familia, ca elementul de baza al societatii a fost si ramine un depozit al valorilor umane. Gratie acestei are loc formarea unui stat puternic si prosper! Din timpuri stravechi, dupa bunastarea famiilor se aprecia nivelul de dezvoltare al statului.





Ziua Internațională a Bărbatului (19 noiembrie): a fost fixata din initiativa d-lui M.Gorbaciov, sustinut de filiala ONU din Viena precum si un sir de alte organizatii internationale. Ziua Barbatilor fiind preconizata pentru prima simbata a lunii noiembrie. Deci sa nu confundam cu ziua Armatei Sovietice, care se celebreaza pe 23 februarie – orice sarbatoare isi are denumirea ei!



Ziua Internațională a Femeii (8 martie): femeia reprezinta partea gingasa a omenirii. Ea este cea, care duce raspundere de fericire si pace intr-o familie, fiind si mama, si sotie, si iubita in acelasi timp.



Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie): Declarata prin hotarirea Adunarii Generale ONU din 14.12.1990. Acesta sarbatoare are o insemnatate enorma prin faptul ca accentueaza respectul catre cei in virsta in toate tarile lumii.
Cel care a trecut prin greutatile vietii si are o enorma experinta poate fi un bun povatuitor pentru cei tineri. Iata de ce este absolut necesar sa fim toleranti cu oamenii in etate.


Ziua Mondială a Îmbrățițărilor (21 ianuarie): conform traditiei in acesta zi puteti imbratisa pe oricine, chiar persoane necunoscute! Nu se stie aproape nimic despre provinienta acestei sarbatori. Radacinile i se trag din mediul studentesc al tineretului Europei occidentale.
Imbratisarea este un proces absolut inocent, care permite schimbul de energie intre doi oameni. Ar fi ideal sa facem ca imbritisarile sa devina o traditie respectata nu numai pe data de 21 ianuarie.



Ziua Mondială a Sărutului (6 iulie): este cea mai romantica zi a anului, care ar putea sa concureze chiar cu ziua indragostitilor. Si absolut legal! Ideea vine de la Britanici. Douazeci de ani in urma Ziua Mondiala a Sarutului a fost afirmata si de catre ONU. In unele orase de Ziua Sarutului se organizeaza festivitati de nivel inalt.



Ziua Internațională a Îndrăgostiților (14 februarie): Cea mai frumoasa si bine cunoscuta zi a anului! Nu se stie ce ne facem fara dragoste! Din ea reiese celelalte sarbatori, datorita ei se bucura inimile noastre. Vom iubi cit traim!

4 Mai - ziua râsului



13 ianuarie: Ziua mondială fără pantaloni
In luna ianuarie, ce poate fi mai placut decat sa calatoresti cu metroul, purtand doar lenjerie intima? Aproximativ 60 de orase importante din lume au participat anul acesta la cea de-a 13-a editie a evenimentului "No Pants Subway Ride", o initiativa insolita lansata la New York, in 2002, cu scopul de a aduce "putina nebunie" in viata de zi cu zi a locuitorilor din marile metropole.


24 martie: Ziua europeană a înghețatei artizanale
Cinci eurodeputați au propus in 2012 declararea zilei de 24 martie drept "Ziua inghetatei artizanale" in Uniunea Europeana, ca o strategie pentru promovarea acestui produs si dezvoltarea traditiei gastronomice a acestui sector. Propunerea a fost adoptata si recomandata statelor membre UE in 2013.


4 mai: Ziua Star Wars
Ziua Internationala Razboiul Stelelor a fost aleasa in aceasta data pentru ca felul in care se pronunta "May the force be with you !" (Forta fie cu tine!) suna aproape la fel cu "May the 4th be with you !"  (Ziua de 4 Mai sa fie cu tine!).

25 mai: Ziua mondială a prosopului
In fiecare an pe 25 mai, fanii lui Douglas Adams sunt incurajati sa poarte un prosop in public in semn de omagiu pentru cartea acestuia "Ghidul calatorului intergalactic", conform careia cel mai important lucru din bagajul unui autostopist interstelar este prospopul.


7 iunie: Ziua internațională pentru conștientizarea trecerilor la nivel cu calea ferată
Uniunea Internationala a Cailor Ferate (UIC) si comunitatea feroviara europeana, alaturi de o serie de organizatii din sectorul rutier si Comisia Europeana au demarat in 2009 campania „Ziua Internationala pentru constientizarea trecerilor la nivel cu calea ferata”, cu scopul de a sensibiliza utilizatorii de drumuri si pietonii cu privire la riscurile aparute la trecerile la nivel cu calea ferata dar si pentru a schimba comportamentul acestora.

• 20 august: Noaptea europeană a liliecilor
Noaptea europeana a liliecilor are o traditie de 15 ani si se organizeaza in perioada august-octombrie, in peste 30 de tari europene, semnatare ale Acordului privind Conservarea Liliecilor in Europa (EUROBATS). In 2014, acest eveniment va fi pe 20 august.

19 septembrie: Ziua mondială a limbajului pirateresc
"Talk Like A Pirate Day" este o sarbatoare parodica lansata in 1995 de doi americani din Albany (Oregon) si care da ocazia folosirii fara oprelisti a limbajului piratilor. La noi nu a prins (deocamdata?), probabil din lipsa oricarei traditii pirateresti a romanilor.

15 octombrie: Ziua mondială a spălatului pe mâini
Se sarbatoreste din 2008, la initiativa ONU. Potrivit UNICEF, ziua mondiala a spalatului pe maini reprezinta o buna ocazie pentru a promova igiena la nivel mondial in randul copiilor.


• 26 octombrie: Ziua mondială a pastelor
Ziua mondiala a pastelor se sarbatoreste pe 26 octombrie incepand cu anul 1995 si are ca scop promovarea acestui aliment si a beneficiilor sale.

Top 10 – Cele mai neobişnuite sărbători internaţionale
 
Pentru că suntem la început de an am decis să facem topul celor mai neobişnuite sărbători din lume. Am aflat astfel că există o mulţime de sărbători ciudate, poate absurde, dar nu mai puţin simpatice, respectate la nivel mondial.
Pentru că suntem la început de an am decis să facem topul celor mai neobişnuite sărbători din lume. Am aflat astfel că există o mulţime de sărbători ciudate, poate absurde, dar nu mai puţin simpatice, respectate la nivel mondial.

Locul 10
Ziua Internaţională a Patronului (16 octombrie)
În anul 1958 o secretară din SUA a propus să se sărbătorească Ziua Patronului, iar în 1962 această sărbătoare a fost oficializată în statul Illinois, tradiţia fiind preluată în mai multe state americane. Curând sărbătoarea a devenit cunoscută şi în afara graniţelor SUA. A conduce nu înseamnă numai să împarţi instrucţiuni. Conducerea este o profesie a celor puternici, deoarece cei în cauză poartă o răspundere enormă faţă de colectiv şi clienţi.
Locul 9
Ziua Internaţională a Astrologiei (20 martie)
Astrologia este una dintre cele mai vechi ştiinţe de pe Pământ. Ea există de mii de ani, chiar dacă numărul celor care au abordat-o cu respectul şi încrederea cuvenită nu este mare. Cu mai bine de zece ani în urmă astrologii occidentali au propus ca Ziua Internaţională a Astrologiei să fie numită pe 20 martie – când îşi ia începutul anul astrologic.
Conform statisticilor, astrologia se bucură astăzi de o enormă popularitate: politicieni, oameni de afaceri, gospodine şi adolescenţi sunt la curent cu promisiunile astrologice.
 

Locul 8
Ziua Mondială a Femeii din Mediu Rural (15 octombrie)
În 1995, la Beijing, a avut loc Conferinţa Internaţională a Femeilor în cadrul căreia s-a propus să fie fixată o zi a femeilor de la sate. S-a ales ziua de 15 octombrie pentru a fi aproape de 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentaţiei (aceasta deoarece femeile de la sate au rol principal în producerea hranei).


Locul 7
Ziua Mondiala a Tangoului (11 decembrie)
Este ziua de naştere a Regelui tangoului Karlos Gardelli. Tangoul s-a născut în Argentina, Buenos Aires, la sfârşitul secolului al XIX-lea . Era un dans cât se poate de simplu. Apoi s-a răspândit în Europa unde a cuprins Parisul, Londra, Roma, Berlinul şi New York-ul de peste ocean. Abia după aceea s-a întors în Buenos Aires – însa cu un alt statut.
Filosofia tangoului constă din ideea de luptă între cei doi. Dansul e plin de pasiune – e un dans al dragostei.
Locul 6
Ziua Mondială a Stângacilor (13 august)
Cei pentru care mâna stângă este principală sunt o raritate. Lumea cotidiană este organizata astfel încât să fie comod majorităţii – celor cu dreapta principală. În 1992, din iniţiativa clubului «stângacilor» (Marea Britanie) a fost fixată Ziua Stângacilor.
Principalul scop al acestui club este de a atrage atenţia Ministerului Învăţământului asupra faptului că în şcoli copiii cu mâna stângă principală sunt «învăţaţi» să scrie cu dreapta, ceea ce ce afectează negativ potenţialul elevului şi îi provoacă stres psihologic.
 

Locul 5
Ziua Mondială a Bolnavului (11 februarie)
11 februarie este în lumea creştină Ziua Mondială a Bolnavului. Evenimentul a fost numit de Papa Ioan Paul al II-lea in 1992, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a revelaţiilor de la Fatima.
Locul 4
Ziua Mondială a Ciocolatei (11 iulie)
Pe 11 iulie, cei care adoră ciocolata se bucură de libertate absolută în întrebuinţarea acestui produs caloric.
Ziua Mondială a Ciocolatei a fost inventată în 1995 de către francezi. Există mai multe tipuri de ciocolată: albă (nu conţine cacao pudră sau alte preparate din cacao, de aceea are o culoare apropiată de alb), neagră (ciocolata neagră numită şi ciocolată amăruie este un amestec de cacao şi unt de cacao cu zahăr), cu lapte (prima ciocolată cu lapte a fost lansată de elveţianul Daniel Peter în 1875.).
Elementele conţinute de ciocolată contribuie la regenerarea psihologică şi relaxarea organismului. O dată pe an chiar şi cele mai principiale domnisoare la capitolul dietă îşi pot permite să cadă în păcat.

Locul 3
Ziua mondială a Oului (9 octombrie)
Este sărbătoarea celor care adoră preparatele din ouă. Acest produs este popular şi des folosit în orice ţară. În 1998 Comisia Internaţională a Ouălor (asociaţia internaţională a producătorilor) a declarat că ziua oului va fi sărbătorită în fiecare a doua vineri a lunii octombrie.
 

Locul 2
Ziua Mondială a Blondelor (31 mai
Blondele au fost întotdeauna deosebit de apreciate. În goana după «blond», nu numai în ceea ce priveşte culoarea părului dar şi a «imaginii», domnişoarele recurg inclusiv la chirurgia plastică: îşi măresc sânii, schimbă forma buzelor, poartă lentile de contact –  da, toate acestea fac parte din arsenalul blondelor adevărate, care respectă o singură regulă, aceea a glamour-ului!
Cea dintâi celebrare a Zilei Mondiale a Blondelor a avut loc în anul 2006, când amatoarele stilului de viaţă «blond» au devenit laureatele premiilor exclusiviste «Tocul de Diamant».
Savanţii consideră că blondul, ca şi culoare naturală a părului este un fenomen rar, iar conform prognozelor, în jurul anului 2202, blondele vor dispărea de pe faţa Pământului.
Locul 1
Ziua Mondială a WC-ului (19 noiembrie)
Veţi fi probabil de acord cu mine: merită cu adevărat locul I! Este una dintre cele mai originale sărbători de pe planetă. Ziua WC-ului a fost adoptată în 2001 la Conferinţa Internaţională din Singapore. Oraşul este cunoscut prin curăţenia toaletelor. Trebuie să fim conştienţi că WC-ul are o importanţă enormă în viaţa cotidiană.


***
Lumea este plina de surprize, dar cand vine vorba despre celebrarea unor evenimente intr-un mod neobisnuit poti avea parte de adevarate socuri. Iata o parte din cele mai ciudate evenimente de pe glob si modul in care acestea pot face victime printre turisti.
1. Ziua urinei
Fereste-te de strada Nassau din Princeton, New Jersey, in cea de-a doua sambata a lunii martie. Localnicii sarbatoresc retragerea trupelor britanice din oras in acelasi mod in care au facut-o si stramosii lor: urinand pe „inamicii” de pe strada. Iar aceasta nu este o amintire pe care sa ti-o doresti intr-o excursie.
2. Revelionul muţilor
Evita pe cat posibil orice calatorie in insula Bali in ziua de 21 martie. Indonezienii celebreaza intr-un mod mai mult decat neobisnuit Anul Nou dupa calendarul balinez. Este o zi in care strazile sunt pustii, aeroportul este inchis, iar localnicii de pe insula au interdictia de a vorbi, a se juca, a munci sau a manca intre orele 6 si 18. Senzatia stranie este data si de pustietatea strazilor, insularii preferand sa ramana in casa pentru a nu pica prada tentatiilor. Sarbatoarea se numeste Nyepi si ii poate lua prin surprindere pe turistii ajunsi pe insula.
3. Carnavalul Ivrea
Calatoresti prin Ivrea, Piemont in primul weekend al lunii urmatoare? Ar fi bine sa umbli tot timpul cu o casca de motociclist. Orasul italian devine in acele zile o adevarata scena de lupta cu portocale pentru a celebra batalia in care Mugnaia, fiica unui morar, l-a decapitat, in 1194, pe Raineri di Biandrate, contele despotic care stapanea orasul. Initial, batalia dintre localnici se tinea cu boabe de fasole, dar ulterior a devenit o lupta dusa cu mult mai dureroasele portocale.

Distracție plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!