Translate

duminică, 12 iulie 2020

Ziua uitatului și Ziua internațională a ziaristului sportiv - 2 iulie



2 iulie este Ziua Uitatului. Dacă sunteți o persoană uitată, care uită frecvent de aniversări, zile de naștere, ocazii speciale sau chiar să aducă laptele din magazin la întoarcerea acasă, atunci aceasta este vacanța neoficială pe care ar trebui să o sărbătoriți.
Azi e #IForgotDay , adică un fel de Ziua Uitucilor, așa că am pregătit niște sfaturi care să ne ajute să nu ajungem în situația respectivă. Iată cum ne putem îmbunătăți memoria.

Istoria zilei uitate

V-am spune care este originea zilei I Forgot, dar parcă am uitat. De fapt, probabil că a uitat ceva care l-a făcut pe creatorul inițial să se dezvolte încă o zi pe care o va uita inevitabil în viitor. Acestea fiind spuse, a creat încă o oportunitate fantastică pentru cei care suntem uitați cronic și creează o oportunitate de a schimba asta în viitor. În ziua de a uitat, este timpul să puneți capăt uitării și să o organizați, astfel încât calendarul dvs. să vă ajute să nu uitați.



Creatorul National I Forgot Day este Gaye Anderson de la DeMotte, IN. Ea a creat această zi specială din cauza unei perioade din viața ei când a avut greu să-și amintească lucrurile. În loc să se încurce, a creat această zi pentru a se relaxa și doar a se lăsa - uită-. Gaye nu-și amintește deloc (credeți sau nu!) Când a creat această zi, dar crede că trebuie să fi fost acum aproximativ 10 ani.
Există o mulțime de lucruri care contribuie la uitare, inclusiv stresul (care, desigur, duce doar la mai mult stres), alimentația săracă și boli. Unul dintre cele mai neobișnuite implică de fapt să mergi printr-o ușă, există motive să crezi că creierul tău percepe lumea ca un fel de serii de „scene” sau „cadre”, iar trecerea prin ușă determină să arunce toate informațiile din camera anterioară ca în mare parte lipsită de importanță. Pare sunet distins, dar fascinant!


Ziua internațională a ziaristului sportiv este marcată, anual, la 2 iulie.


La această dată, în 1924, era fondată Asociația Internațională a Presei Sportive.
Sărbătoarea este un prilej pentru a conştientiza importanţa jurnaliștilor care urmăresc evenimentele sportive din întreaga lume.
Această ramură a gazetăriei a cunoscut o ascensiune remarcabilă începând cu anii ’50-’60.
L’Equipe, Gazzetta dello Sport şi Sports Illustrated sunt câteva dintre marile nume de publicaţii sportive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...