Translate

vineri, 27 noiembrie 2020

Noiembrie, marțea faptelor bune





În ultima zi de marți din noiembrie, sunt celebrate faptele bune.
Alături de alte peste 50 de țări și în total 100 de state și teritorii, România marchează pentru al doilea an consecutiv Giving Tuesday – o zi pentru a dărui.
Organizații non-profit, instituții, companii și persoane fac gesturi de generozitate pentru a îmbunătăți viața comunităților și implicit a lor.
Pe 27 noiembrie, România este îndemnată să pună inimă de GivingTuesday - ziua internațională a faptelor bune.

Dăruiește timp, resurse, vocea ta de Giving Tuesday! #puneinimă pe 27 noiembrie - este îndemnul pe care Asociația Envision - promoter al zilei în România, îl adresează românilor. Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul social media, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Inițiată în 2012 în New York, mișcarea Giving Tuesday a devenit rapid un evenimente internațional. În 2017, doar în SUA, s-au strâns peste 300$ milioane în donații în bani. Deși un vârf al donațiilor în bani, ziua de Giving Tuesday este, în general, despre a dărui: timp, resurse (bani, produse, consultanță) și voce. Ziua faptelor bune a venit ca o urmare (firească) la Black Friday și Cyber Monday și se sărbătorește în ultima marți din noiembrie. Anul trecut, România s-a alăturat oficial mișcării internaționale, Asociația Envision fiind reprezentantul local. Campanie de anul acesta este sprijinită de Good Bureau, Asociația Pentru Relații Comunitare (ARC) și Asociația TechSoup România. Radio Europa FM, Viitorul României.ro, IQads și SMARK oferă spațiul lor digital și vocea lor pentru a da tonul binelui.

Asociația Envision, organizație neguvernamentală înființată în 2012, creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum galantom.ro, Envision își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului neguvernamental din România. Din 2017 organizația este reprezentantul local al Giving Tuesday, o mișcare globală care încurajează implicarea socială și faptele bune, punând în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...