Translate

joi, 22 martie 2018

22 Martie




Este a 81-a zi a anului. 
Au mai rămas 284 de zile până la sfârșitul anului.
Soarele răsare la 06 h 16 m și apune la 18 h 30 m.



Citatul zilei



„Lumea nu e a celor care pot, ci a celor care vor.”

 (Johann W. von Goethe,n.28 august 1749– d. 22 martie 1832)



   Ziua Mondială a Apei ("World Water Day") 



 Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 martie, pentru a atrage atenţia, la nivel mondial, asupra importanţei apei.

Tema zilei pentru 2018 ''Natură pentru apă'' este axată pe explorarea soluţiilor din natură pentru a face faţă provocărilor legate de apă cu care ne confruntăm în secolul al XXI-lea - inundaţii, secetă, poluare, potrivit worldwaterday.org. Daunele aduse mediului, împreună cu schimbările climatice, conduc la crize legate de resursele de apă existente în întreaga lume.



Ecosistemele deteriorate afectează cantitatea şi calitatea apei disponibile pentru consumul uman. În prezent 2,1 miliarde de oameni trăiesc fără a avea acces la apă potabilă în condiţii de siguranţă, fiindu-le afectate sănătatea, educaţia şi mijloacele de trai. Potrivit www.unenvironment.org 80% din apele uzate sunt deversate netratate în mediu, iar 1,8 milioane de oameni sunt expuşi anual la apă contaminată. Se impune să conştientizăm faptul că soluţiile bazate pe natură au potenţialul de a rezolva multe dintre provocările legate de apă.

Obiectivul 6 al dezvoltării durabile de pe Agenda ONU 2030 impune ca toată populaţia planetei să aibă acces la resurse de apă de calitate şi include obiective privind protejarea mediului natural şi reducerea poluării. Plantarea de păduri noi, reconectarea râurilor în zonele inundabile şi restaurarea zonelor umede reprezintă un mod durabil şi rentabil pentru a ajuta la reechilibrarea ciclului apei, la atenuarea efectelor schimbărilor climatice şi pentru a îmbunătăţi sănătatea şi mijloacele de trai ale omului.

Pentru a accelera eforturile pentru a face faţă provocărilor legate de apă, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat anii 2018-2028 Deceniul Internaţional de Acţiune "Apă pentru Dezvoltare Durabilă", care începe odată cu marcarea Zilei mondiale a apei, la 22 martie 2018, şi se va încheia în ediţia din 2028 a Zilei mondiale a apei, potrivit www.un.org/en/events/waterdecade.

În cadrul celui de-al VIII-lea Forum Mondial al Apei, găzduit la Brasilia în perioada 18-23 martie 2018, ce reuneşte principalii experţi, manageri, organizaţii implicate în gestionarea apei şi organizaţii implicate în probleme de apă din întreaga lume, este marcată şi Zilei mondială a apei în pavilionul Consiliului Mondial al Apelor.

În România, o serie de evenimente, care marchează această zi, se desfăşoară în numeroase oraşe. Pe 22 martie 2018, Administraţia Naţională Apele Române, sub patronajul Organizaţiei Naţiunilor Unite, împreună cu instituţiile şi organizaţiile din domeniu, celebrează pentru a douăzeci şi cincea oară Ziua mondială a apei, evidenţiind importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi.





Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day) (rezoluția 47/193).





Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza atât potențialul pentru o cooperare extinsă, cât și răspunsurile la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu. De asemenea, va oferi o oportunitate de a valorifica impulsul creat la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind dezvoltarea durabilă (Rio +20), precum și de a sprijini formularea de obiective noi, care vor contribui la dezvoltarea resurselor de apă esențiale atât pentru productivitatea economică, cât și pentru bunăstarea socială.

Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.
Henri Coandă afirma  că “Secretul longevitatii e apa pe care o consumăm.”   Noi credem că, nu numai că apa este un secret al longevitatii, dar este motorul esenţial  al existenţei.
De câtiva ani, România se numară şi ea printre tările care sărbatoresc aceasta festivitate dându-şi seama cât este de importanta apa pentru consumatorii români.
Apa este un element central în cultura și religia tuturor civilizațiilor, fiind, de-a lungul secolelor, un element esențial al dezvoltării societății. Tradițiile culturale și valorile sociale determină modalitatea în care oamenii percep și gestionează apa în diferite regiuni ale lumii.



Apa este esențială pentru sănătate. Organismul uman poate rezista câteva săptămâni fără mâncare, dar doar câteva zile fără apă. Apa este esențială pentru supraviețuirea noastră. Spălarea regulată a mâinilor este, de exemplu, unul dintre cele mai bune moduri de a evita îmbolnăvirea și de a preveni răspândirea germenilor.

Corpul uman, în medie, este alcătuit din 50-65% apă. În fiecare zi, fiecare persoană are nevoie de acces la apă pentru băut, gătit și igienă personală. Organizația Mondială a Sănătății recomandă 7,5 litri pe cap de locuitor pe zi, pentru a îndeplini cerințele minime ale oamenilor. O cantitate de aproximativ 20 de litri pe cap de locuitor pe zi va asigura nevoile de igienă personală și igiena produselor alimentare de bază.

În ciuda realizărilor impresionante din ultimul deceniu, 748 de milioane de oameni încă nu au acces la surse sigure de apă potabilă și 2,5 miliarde de persoane nu au acces la facilități privind salubritatea. De resursele de apă depinde funcționarea ecosistemelor și circuitul apei este esențial pentru realizarea gestionării durabile a apei.

Fiecare produs fabricat are nevoie de apă. Unele industrii consumă mai multă apă decât altele. Spre exemplu, pentru a produce o coală de hârtie, sunt necesari 10 litri de apă, iar pentru fabricarea a 500 grame de plastic e nevoie de 91 de litri de apă. Se estimează ca cererea de apă globală pentru procesul de fabricație din industrie să crească din 2000 până în 2050 cu 400%, ceea ce reprezintă foarte mult comparativ cu alte sectoare economice.

Apa și energia sunt într-o strânsă legătură, deoarece este nevoie de apă pentru a genera energie, iar energia este necesară pentru a furniza apă. În prezent, mai mult de 80% din generarea de energie electrică se bazează pe electricitate termică. Apa este încălzită pentru a crea abur pentru generatoare electrice. Sunt necesare, de asemenea, miliarde de litri de apă pentru răcire.

Apa este necesară și în asigurarea alimentației, pentru irigațiile plantelor folosite în alimentație, pentru asigurarea apei necesare animalelor și păsărilor, pentru procesul de fabricație a produselor alimentare. Un studiu al ONU relevă că pentru a produce două fripturi e nevoie de 15.000 de litri de apă.



Evenimente de-a lungul timpului…


  • 1312: Papa Clement al V-lea hotărăște desființarea Ordinul Templierilor, unul dintre cele mai cunoscute ordine militare creștine din istorie. 


Ordinul a luat naștere la inițiativa francezului Hugo de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca o organizație militar-călugărească, cu scopul de a apăra pe pelerinii creștini ce călătoreau în Țara Sfântă, însuși Regele Balduin al II-lea al Ierusalimului oferindu-le un cartier general pe Muntele Templului, munte ce avea un aer mistic, deoarece se credea că aici ar fi fost construit in vechime Templului lui Solomon . Cu timpul, Ordinul s-a extins în întreaga Europa, iar începând cu anul 1139, Papa Inocențiu al II-lea le-a acordat dreptul sa poarte semnul crucii pe uniforma militară, mai ales ca ei au jucat un rol important în cruciadele inițiate de țările creștine. Influenţa templierilor a crescut tot mai mult odată cu sporirea averii ordinului, avere acumulată cu ajutorul nobililor care participanți la cruciade, își depuneau înainte de plecare, bunurile pe care le aveau în mâinile templierilor, spre păstrare. Astfel, având la dispoziție resurse financiare abundente, Ordinul Templierilor s-a dezvoltat rapid cunoscând o mare popularitate, fiind adesea folosiți ca forță de avangardă în bătăliile cheie ale Cruciaților, unde cavalerii în armură atacau frontal, într-un dispozitiv în formă de vârf de lance, în încercarea de a sparge liniile adversarilor. Una dintre cele mai mari victorii a Templierilor a fost la Bătălia de la Montgisard, din 1177, când circa 500 de templieri a reușit să învingă o armată numeroasă a sultanului Saladin, care suferind pierderea a aproximativ 90 la sută din armata sa, a fost nevoit să se retragă în Egipt. La începutul secolului al XIV-lea faima Cavalerilor Templieri ajunsese așa de mare încât a provocat invidia capilor Bisericii Catolice și a unor conducători ai statelor europene, mai ales că exista un context în care templierii se arătau interesați în fondarea propriului lor stat religios. Astfel, papa Clement al V-lea, împreună cu regele Filip cel Frumos al Franței, care era deja îndatorat templierilor după războiul său cu englezii, au decis să inițieze acțiuni de anihilare a Ordinului. În scurt timp cavalerii vor fi acuzați de erezie, iar la Conciliul de la Vienne din  data de 22 martie 1312, s-a emis Bula papală ,,Vox în excelso" prin care dizolva oficial Ordinul Templierilor și Bula ,,Ad providam" prin care posesiunilor templierilor treceau în proprietatea Bisericii. Cavalerii Templieri au fost asociați cu numeroase legende privind secrete și mistere transmise din timpuri străvechi, iar multe dintre aceste legendele sunt legate de faptul că templierii după ce au cucerit Muntele Templului din Ierusalim ar fi găsit acolo importante relicve, cum ar fi Sfântul Graal.


  • 1599: S-a născut Antony Van Dick, pictor flamand (d. 1641),


 pictor flamand, remarcabil portretist olandez al secolului al XVII–lea; elev al lui Rubens şi stabilit, pentru o vreme în Anglia, a devenit pictorul aristrocraţiei de la Curtea lui Carol I (care l-a si inobilat),influenţând arta engleză a vremii.

Printre cele mai cunoscute lucrări ale pictorului se numără: „Încoronarea cu spini”, „Portretul lui Carol I, regele Angliei”, „Snyders şi soţia sa”;(m.9 decembrie 1641).



  • 1841 : În Franţa intra în vigoare Legea care interzice angajarea copiilor sub 8 ani


Vârsta minimă pentru ocuparea forţei de muncă este stabilit la 8 ani pentru munca de zi şi 13 ani, în cazul muncilor de noapte. Durata timpului de lucru este stabilită la 8 ore pe zi pentru copiii cu vârste cuprinse 8 si 12 ani şi 12 ore pentru cei între 12 şi 16. Aceasta noua lege are valabilitate în Franţa numai pentru întreprinderile cu mai mult de 20 de muncitori si va fi foarte nepopulară.


  • 1895: Auguste și Louis Lumière au făcut, la Paris, prima demonstrație a cinematografului, utilizând un film din celuloid.


Auguste și Louis Lumière sunt copiii industriașului francez Antoine Lumière, proprietarul unei uzine de aparate de fotografiat. Cei doi erau fotografi de meserie. August Lumière s-a născut la 19 octombrie 1862 și a murit la 10 aprilie 1954. Louis Lumière s-a născut la 5 octombrie 1864 și a murit la 6 iunie 1948. Cei doi sunt considerați inventatorii primului aparat de filmat și a primului aparat de proiecție cinematografică.
De fapt, primul aparat era folosit atât la filmare, cât și la proiecție prin adaptarea unei surse de lumină. Pentru atragerea unui număr mai mare de spectatori, se ajunge la concluzia că aceștia ar veni în sala de cinema dacă filmele ar fi în culori. Alternativa este de a colora imagine cu imagine filmele făcute până atunci, lucru posibil relativ ușor dat fiind lungimea lor mică. Realizează acest lucru cu muncitorii uzinei lor. Rezultatul sunt niște filme colorate, diferit de ceea ce se va numi peste ani film color.


La 17 decembrie 1903, pun la punct un sistem de film color, numit „Autochrome”, sistem pe care l-a aplicat și fotografiei. Frații Lumière pun la punct, în anul 1933, proiecția filmului în relief. Totuși, frații au declarat la început că „cinematograful este o invenție fără viitor” și au refuzat să-i vândă invenția lui Georges Méliès, însă viitorul a fost altul. Cinematograful s-a dezvoltat devenind atât o nouă artă, cât și o nouă industrie.

În acest zbucium al căutărilor în dezvoltarea tehnicii cinematografice, îi vom mai găsi pe cei doi contribuind la dezvoltarea sistemului de transport sacadat al filmului în aparatul de proiecție, prin îmbunătățirea complexului de malta. Toată viața lor cei doi au perfecționat și îmbunătățit descoperirea lor, cinematograful.


  • 1935: Televiziunea germana își incepe transmisiile regulate.


Germania este prima ţară europeană in care incep sa se transmită programe regulate de televiziune.
In fiecare luni, miercuri si sambata sunt prezentate între 20.30 şi 22h filme şi o selecţie de ştiri săptămânale.
Pentru a se permite publicului larg sa priveasca programele,receptoare de televiziune sunt instalate prin tot Berlinul.

  • 1983: Pentagonul acordă companiei AM General Corporation un contract de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea a 55.000 de High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWV). 


Acest vehicul şi-a câştigat porecla de Humvee şi renumele de vehicul imbatabil în misiunile din Panama şi în Golful Persic de la începutul anilor '90.

În 1992 a apărut şi versiunea civilă a Humvee-ului denumită Hummer. Fiind un mastodont pe roţi, cântărind aproape 4,5 tone şi având un consum mediu în cel mai bun caz de 25 de litri la sută şi-a atras repede simpatia vedetelor hollywoodiene megalomane, Arnold Schwarzenegger, fiind printre primii posesori. Acest model întruchipa foarte bine stilul "over-sized" al americanilor, fiind prea puţin în ton cu tendinţele auto.

În 2002, Hummer a mai lăsat puţin din grandomanie şi a scos modelul H2, mai mic decât primul dar tot impozant prin gabaritul de peste 3,5 tone. Popularitatea tot mai mare a acestor modele a făcut ca în 2003 grupuri de ecologişti să incendieze mai multe reprezentanţe Hummer din SUA. În 2005, a apărut Hummer H3, cel mai mic model din istoria mărcii. Acesta a venit tocmai la timp pentru că în 2006 modelul H1 a fost scos din producţie datorită lipsei de comenzi.

În 2008 criza care a lovit America a avut repercusiuni grave asupra Hummer vânzările mărcii scăzând cu 50% în doar un singur an. La 1 Iunie 2009 G.M. şi-a proclamat insolvenţa şi pe data de 2 Iunie au anunţat că Hummer va fi vândut chinezilor. Tranzacţia s-a tot tergiversat şi nici în prezent nu s-a ajuns la o finalitate. Cel mai probabil Hummer va fi însă închisă ca şi marca, având o viaţa foarte controversată şi, probabil, scurtă.



***
Citate Johann Wolfgang von Goethe

Să nu laşi să treacă o zi fără să auzi, să vezi sau să citeşti ceva frumos!
• Nu visa visuri mărunte, căci ele nu vor avea puterea să mişte inimile oamenilor.
• Ideile îndrăzneţe sunt precum pionii de şah care înaintează; pot fi înfrânţi, dar stau la baza unui joc câştigat.
• Cum putem să ne cunoaştem pe noi înşine? Niciodată prin contemplare, ci prin acţiune.
• Cel mai important lucru pe lume nu e poziţia pe care o ai, ci direcţia în care mergi.
• Înălţimile ne farmecă, dar nu şi urcuşurile. Atunci când avem muntele în faţă, ne place să cutreierăm câmpia.
• Talentul se dezvoltă în singurătate; caracterul se formează în tumultul mulţimii.
• Când spun o prostie, toată lumea mă tolerează, când spun un adevăr, toată lumea mă urăşte.
• Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi.
• Bunul simţ e geniul umanităţii.
• Să gândeşti este uşor, să acţionezi este greu, iar să transformi gândurile cuiva în acţiune este cel mai dificil lucru din lume.
• Orice vis se poate realiza – începe-l doar. Determinarea are un dram de genialitate, de putere şi de magie în ea.
• Să munceşti e simplu, iar să gândeşti e complicat; dar să-ţi pui gândurile în practică e chiar şi mai complicat.
• Ura este ceva special - vei vedea că este cea mai puternică şi violentă acolo unde este gradul de cultură cel mai scăzut.
• Nu te lăsa ademenit să contrazici. Înţelepţii cad în neştiinţă, când se ceartă cu cei neştiutori.
• O mare greşeală să te crezi mai mult decât eşti ori să te preţuieşti mai puţin decât faci.
• Mai întâi instruieşte-te singur, apoi vei primi învăţătura de la alţii.
• Nu e destul să ştii, trebuie să şi aplici; nu e destul să vrei, trebuie să şi faci.
• Toate ideile mari au fost cândva gândite; trebuie încercat doar să le mai cugetăm odată.
• Majoritatea oamenilor îşi întrebuinţează cea mai mare parte din timp ca să trăiască, şi puţina libertate care le mai rămâne îi înspăimântă atât de tare, încât fac tot ce le stă în putinţă ca să scape de ea.
• Nepreţuita fericire a libertăţii nu consta în a face tot ce doreşti şi tot ce-ţi oferă împrejurările, ci în putinţa de face, pe drumul cel drept, fără piedici şi oprelişti, ceea ce socoţi că e drept şi că se cuvine.
• Întrebuinţaţi bine timpul, el trece aşa de iute; însă ordinea vă învaţă să câştigaţi timp.
• Când li se spune tinerilor adevărul curat care nu-i deloc pe placul lor, şi când în urmă, după ani de zile, ei încearcă toate acestea în mod dur pe propria lor piele, ei îşi închipuie atunci că (ştiinţa) aceasta le vine din propria lor ţeastă; şi afirmă că învăţătorul a fost un prost.
• Prietenia este cel mai de preţ bun al omului. Fără prietenie nu e dragoste, fără dragoste nu e prietenie.
• Fiecare aude numai ceea ce înţelege.
• Nimic nu e mai înspăimântător ca ignoranţa activă.
• Cel mai dificil lucru este să vezi ceea ce este în faţa ochilor tăi.
• Pentru orice realizare primul pas este curajul.
• Nu merităm stimă decât în măsura în care ştim să preţuim.
• Odată ce cineva şi-a ales robia, i s-a şi dus jumătate din viaţă.
• Persoanele inteligente sunt, cu siguranţă, cel mai bun manual de conversaţie.
• Omul de rând e mulţumit dacă vede că se petrece ceva pe scenă, omul cultivat vrea să fie emoţionat, iar cel cu adevărat instruit e satisfăcut numai dacă are la ce reflecta.
• Suntem obişnuiţi ca oamenii să-şi bată joc de ceea ce nu înţeleg şi să mârâie la ceea ce-i bun şi frumos, care adesea le e nesuferit.
• Niciodată nu merge omul mai departe ca atunci când nu ştie încotro se îndreaptă.
• Nimic nu mă supără mai mult decât atunci când oameni se necăjesc unii pe alţii şi mai ales când tinerii, plini de viaţă, în loc să fie cu sufletul deschis la toate bucuriile, îşi amărăsc zilele unii altora cu strâmbături şi îşi dau seama prea târziu că timpul risipit nu se mai întoarce.
• Cuvintele sunt imaginea sufletului.
• Teoria şi practica se influenţează totdeauna reciproc; din faptele oamenilor se poate vedea ce gândesc, iar din părerile lor se poate spune de mai înainte ce vor face.
• Atât de înrădăcinată e în noi ideea meritelor noastre proprii, încât nu vrem din capul locului să permitem lumii exterioare vreo participare la ele; ba chiar am dori, dacă s-ar putea, să le micşorăm la cei de o seamă cu noi.
• Un ocean de voinţă şi-o găleată de putinţă.
• Dacă maimuţele ar izbuti să se plictisească, ele ar putea deveni oameni.
• Iertarea e cea mai puternică dintre puteri; face bine celui ce o acordă şi totodată celui ce o primeşte.
• Încearcă să-ţi faci datoria şi vei afla îndată cine eşti.
• Adevăratul discipol învaţă să scoată necunoscutul din cunoscut, apropiindu-se de maestru.
• Cât timp năzuieşte sau se străduieşte omul rătăceşte. Dar în ciuda rătăcirii sale, în inima lui el ştie mereu care este drumul cel drept.
• Tratează-l pe om aşa cum este, şi aşa va rămâne. Tratează-l aşa cum poate şi ar trebui să fie, şi va deveni aşa cum poate şi trebuie să fie.
• Cine îţi ascunde primejdia, îţi este duşman.
• Nici un luptător înţelept nu-şi dispreţuieşte duşmanul.
• Lipsa de înţelegere şi inerţia stârnesc poate mai multe greşeli în lume decât viclenia şi răutatea.
• Ne-am cunoaşte mai bine între noi, dacă n-am vrea mereu să ne situăm pe picior de egalitate unii cu alţii.
• Tocmai de aceea i s-a dat omului, în luntrea sa fragilă, vâsla în mână, pentru ca să nu asculte de capriciul valurilor, ci de voinţa sa.
• Fiecare are pretenţia să i se dea atenţie şi e sensibil la cea mai neînsemnată critică. Fiecare ştie toate mai bine decât oricare altul.
• La ce bun că acum pot să spun, ca orice şcolar, că pământul e rotund?! Omul are nevoie numai de câteva palme de pământ ca să fie mulţumit, şi încă de mai puţine ca să se odihnească sub ele.
• Naivitatea este o purtare prin care nu bagi de seamă că vei fi judecat de alţii.
• Prostia nu are nicio grijă.
• Caracterul se bazează pe personalitate, nu pe talent.
• Vei afla fericirea atunci când vei înceta s-o mai cauţi.
• Prietenia nu poate fi înţeleasă fără putere de sacrificiu.
• Astăzi este acel mâine de care ieri te îngrijeai atât de mult.
• Când vei avea toată încrederea în tine, vei şti cum să trăieşti.
• Manierele unui om sunt o oglindă în care el îşi arată portretul.
• Demnitatea omului nu este cu nimic mai prejos decat maretia zeilor.
• Să accepţi sfaturile bune înseamnă să-ţi perfecţionezi talentul nativ.
• Sunt oameni care nu greşesc deloc, pentru că nu-şi propun nimic inteligent.
• Orice îţi stă în putere să faci, sau doar visezi să faci, începe numaidecât.
• A gândi este mai interesant decât a şti, dar mai puţin interesant decât a privi.
• Binele pe care-l faci scrie-l pe nisip, ceea ce primeşti scrie pe lespede de marmură.
• Fiecare clipă are o valoare eternă, căci ea este reprezentanta unei întregi veşnicii.
• Nu te lăsa în voia viselor mici, căci acestea nu sunt în stare să-ţi îmboldească inima.
• De fapt, nu ştii decât atunci când ştii puţin; o dată cu cunoştinţele creşte şi îndoiala.
• Exigenţa faţă de alţii: Individul nu permite/Altuia să mai greşească/Dar greşeala-i, pasămite,/Zice că e omenească.(epigramă de Goethe)
• În orice carieră duşmanii stau la pândă; ei nu pot fi învinşi decât prin stăpânire de sine şi veselie.
• Sufletul omului este asemeni apei. Vine din cer, spre cer se ridică şi din nou coboară pe pământ, veşnic schimbător.
• Destinul fiecărei naţiuni, la un moment dat, depinde de felul în care gândesc cei tineri, cei cu vârste sub 25 de ani.
• Ai grijă de prezent; fiecare stare şi fiecare clipă are o valoare infinită, fiindcă acesta este reprezentantul unei întregi eternităţi.
• Un mare spirit greşeşte la fel de bine ca şi unul mic; acela, pentru că nu cunoaşte limite şi acesta, pentru că gândeste că orizontul lui reprezintă întreaga lume.
• Când ne întâlnim cu cineva, care ne datorează recunoştinţă, ne amintim imediat. Dar de câte ori putem întâlni pe cineva, căruia îi datorăm recunoştinţă, fără să ne gândim la asta?
Să aveți o zi frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...