Translate

marți, 17 iulie 2018

17 iulie




Este a 198-a zi a anului.
Au mai rămas 167 de zile până la sfârșitul anului.
Soarele răsare la 05 h 47 m și apune la 20 h 56 m.

Citatul zilei

”Eşti tot ceea ce eşti şi vrei să fii, eşti toţi oamenii care te-au ajutat şi care nu, eşti toţi cei pe care i-ai întâlnit şi îi vei întâlni, eşti profesorul care te-a picat şi profesoara care ţi-a dat curaj.” (Hector Malot în Singur pe lume, scriitor francez, n. 20 mai 1830 – d. 17 iulie 1907)



                                              Ziua Mondială a Emoticoanelor


Folosim emoticoanele în fiecare zi. Uneori chiar în exces… așa că de ce să nu le dedicăm complet o zi pe an? În fiecare an pe 17 iulie sărbătorim Ziua Mondială a Emoticoanelor.

Ziua Mondială a Emoticoanelor (World Emoji Day) a fost introdusă în anul 2014, aceasta fiind „opera” lui Jeremy Burge, fondatorul Emojipedia.

Această dată nu este una întâmplătoare, alegerea sa bazându-se pe modul în care 17 iulie se afișează în calendarul Emoji de pe iOS.

Ziua Mondială a Emoticoanelor este sărbătorită prin fel de fel de activități desfășurate atât online, cât și offline. Spre exemplu, pentru acest an, a fost creat un event pe Facebook – World Emoji Day 2017.

De asemenea, cu ocazia acestei zile se desfășoară World Emoji Awards. Așa că vă puteți vota emoticoanele favorite pentru următoarele categorii: Best New Emoji, Most Anticipated Emoji, sau Lifetime Achievement Award.
Pe Twitter suntem încurajați să folosim hashtagul #WorldEmojiDay și să distribuim cât mai multe emoticoane. Mai mult, în acest an, este disponibil și un emoticon personalizat care reprezintă mascota pentru Ziua Mondială a Emoticoanelor – Globe-moji.

Totodată, numeroase manifestații în cinstea acestei zile, au loc pe toate continentele. În Europa, au loc evenimente în Dublin, Irlanda și Dundee, Scoția. De exemplu, în weekendul care tocmai s-a încheiat, Sony Pictures Irlanda a încercat să bată recordul mondial Guinnes World Record pentru cea mai mare adunare de oameni costumați în diverse emoticoane. La această competiție au mai participat Brazilia, UK, China, Rusia și Dubai.


Apple a zilei mondiale Emoji introdus o noua colectie de emoticoane care vor apărea în iOS 11macOS High Sierra și watchOS 4 în acest an.

Utilizatorii de dispozitive Apple disponibile, și Emoji pentru a face fiecare mesaj unic. Printre noi emojis, care va apărea pe iPhone, iPad și Mac — femeia în văl, un personaj cu barbă și mama care alăptează, precum și imagini de produse alimentare, de exemplu, un sandwich și o nucă de cocos.
Icoane noi de animale și creaturi mitice, cum ar fi Tyrannosaurus, Zebra, zombie și elf, permite amuzant pentru a descrie situația. Și noi emoticoane „superstar” și „explodează creierul” pentru a adăuga originalitate la orice mesaj.
În plus, ziua mondială Emoji App Store va atrage atenția cumpărătorilor de pe app care vă permite să creați și personaliza Emoji și sub „filme” în iTunes Emoji va înlocui numele unor filme.și Dubai.
 


Festivalul Gion Matsuri în Kyoto


Festivalul Gion Matsuri  este unul din trei mari festivaluri japoneze. Evenimentul se petrece anual pe parcursul lunii iulie în orașul japonez Kyoto, fiind organizat de templul șintoist Yasaka din sectorul Higashiyama. Festivalul are o importanță majoră pentru locuitorii Kyoto, care cred că sunt protejași de către zeitățile templului Yasaka. 


Cea mai spectaculoasă parte a festivalului este procesiunea a 32 caruri, acoperite cu tapiserii vechi și scumpe, prin străzile orașului, începând cu cartierul Shijo în sectorul Shimonogyo. Carurile sunt iluminate de lanterne și acompaniate de gonguri, flute și tamburine. O altă procesiune scoate din Yasaka 3 altare portabile, care ar găzdui spiritele zeităților, le duce prin zonele de reședință a credincioșilor până la cartierul Shijo. Spre sfârșitul lunii altarele portabile sunt aduse înapoi în templul Yasaka, unde are loc un ritual, prin care spiritele zeităților sunt chemate să urmeze procesiunea și să se întoarcă în templu. Mai târziu are loc ritualul de purificare, în care altarele portabile sunt „spălate” cu apa din râul Kamo (Kamogawa). Festivalul se încheie pe 31 iulie cu un ritual de purificare în incinta templului, unde toți vizitatorii pot trece sub o girlandă gigantică împletită care se spune că aduce sănătate.

Istoric
Festivalul a apărut ca parte a ritualului de purificare pentru a liniști zeii care, potrivit credințelor, aduc incendii, inundații și cutremure. Conform acestor credințe, epidemia de ciumă, de care sufereau locuitorii în 869, ar fi fost provocată de Gozu Tennō, un zeu violent. Împăratul Seiwa a ordonat ca toți locuitorii să se roage lui Susanoo-no-mikoto, zeului din templul Yasaka. Șasezeci și șase halebarde stilizate și împodobite, câte una pentru fiecare provincie a Japoniei medievale, au fost pregătite și ridicate în livada Shinsen-en, împreună cu altarele portabile (mikoshi) din templul Yasaka. Această practică a fost repetată ori de câte ori izbucnea epidemia. În anul 970, ritualul a fost declarat un eveniment anual și s-a sărbătorit pe parcursul secolelor aproape făr întreruperi. Cu timpul, clasa negustorilor, din ce în ce mai puternică și influentă, l-a transformat într-o precesiune pompoasă și, către perioada Edo (1603-1868), îl folosea pentru a-și expune bunăstarea. În 1533, shogunul Ashikaga a interzis toate evenimentele religioase, provocând protestele locuitorilor, care afirmau ca vor putea trăi fără ritualuri, dar nu și fără procesiune. Astfel festivalul a evoluat în forma sa actuală.

Sfânta Marina


Sfanta Marina s-a nascut din parinti pagani, in Antiohia Pisidiei. Sfanta Marina a primit invatatura despre Hristos la varsta de doisprezece ani. Dupa moartea mamei sale, tatal sau nu a mai considerat-o fiica sa si a inceput sa o urasca pentru credinta ei in Hristos.
Intr-o zi, a plecat cu oile tatalui sau la camp. Aici s-a intalnit cu eparhul Olimvrie, un mare prigonitor al crestinilor. Acesta, ranit de frumusetea ei, s-a hotarat sa o ia de sotie. Insa, cand a aflat ca este crestina a cerut sa fie luata si dusa in cetate spre a fi chinuita. A refuzat sa aduca jerfa idolilor, motiv pentru care a fost batuta din cap pana in picioare si aruncata in temnita
Aici, sub chipul unui sarpe, diavolul s-a incolacit in jurul capului ei ca sa o omoare. Cand Marina s-a insemnat cu semnul Sfintei Cruci, sarpele a crapat, iar ea a fost inconjurata de o lumina cereasca. In temnita a vazut o cruce mare stralucind cu lumina negraita, iar deasupra crucii vedea o porumbita alba ca zapada, care graia: "Bucura-te, Marino, porumbita cuvantatoare a lui Hristos, fiica a Sionului celui de sus, caci iata ziua bucuriei tale s-a apropiat!"
In acel moment Sfanta Marina s-a vindecat de toate ranile ei. In urmatoare zi a fost aruncata in foc si in apa, dar le-a indurat pe toate ca si cand ar fi fost in trup strain. Dupa aceste pedepse a fost condamnata la moarte prin decapitare.
Sfanta Marina a trecut la cele vesnice la varsta de 15 ani, in anul 270.


Evenimente de-a lungul timpului…


  • 1203: Cruciatii (in special venetieni) iau cu asalt Constantinopolul in timpul celei de-a patra Cruciade.

 Imparatul bizantin Alexios al III-lea Angelos paraseste capitala.
Cruciada a patra (1202–1204), convocată inițial pentru recuceriea Ierusalimului printr-o invazie a Egiptului, a sfârșit în 1204 prin invadarea, cucerirea și jefuirea capitalei ortodoxiei și a Imperiului Bizantin, Constantinopol. Aceasta este văzută ca unul dintre actele finale din Marea Schismă.


  • 1436: Prima atestare documentara a localitatii Chisinau in Hrisovul emis de domnitorii Ilie și Ștefan pentru Oancea-logofăt, acesta referindu-se la o asezare mai veche: “La Bâc, de cealalta parte, pe valea ce cade in dreptul Chesenaului lui Acbas”.




  • 1803: S-a născut Iosif Romanov, librar, editor, tipograf din București. 


Iosif Romanov ortografiat și Romano (n. 17 iulie 1803, Bendorf, în Scaunul Nocrich, Transilvania, azi Benești, județul Sibiu) a fost un tipograf, librar și editor român din București din prima jumătate a secolului XIX. În anul 1827, este menționat pentru prima dată numele lui Iosif Romanov pe o carte, care-l recomanda ca librar în București. Cartea se intitula Începutul obiceiului de a se întrebuința în zilele Sfintelor Paști ouă roșii și fusese scrisă de Constantin, preotul Patriarhiei Țarigradului. Tradusă din limba greacă în românește de Alexandru Geanoglu Lesviodax, ea văzuse lumina tiparului în tipografia Mitropoliei.


  • 1815: S-a născut in localitatea Brody, Galiţia, medicul Iuliu Barasch (Baraş), întemeietorul primului spital de copii din Bucureşti ; (m. 31 martie 1863, Bucuresti).


A fost un medic, filozof, pedagog şi animator al culturii şi ştiinţei român, evreu maskil, fondatorul iluminismului evreiesc în România.
Dupa ce s-a stabilit in Romania, a fost medic al carantinei de la Călăraşi, între anii 1843-1847, iar mai apoi al judeţului Dolj, între anii 1847-1851.
Între 1851-1858 a fost medic în Bucureşti şi profesor de istorie naturală la Colegiul Sf. Sava, la Şcoala de Agricultură şi la Şcoala militară.
Între anii 1856-1863 a fost medic la Şcoala naţională de medicină şi farmacie din Bucureşti. 
În 1856 a fondat şi a fost redactor al revistei Isis  (din 1862 Natura), tipărită în primul an al apariţiei sale la Tipografia Naţională a lui Iosif Romanov.
A înfiinţat mai întâi un dispensar, iar mai apoi un spital pentru copii, după modelul instituţiilor europene, în acest fel punând bazele asistenţei pediatrice din România.
 A deschis la 10 octombrie 1858 in Bucuresti, o secţie de tratament medical cu 40 de paturi, într-o clădire din cartierul Dudeşti care-i aparţinea , unde, pentru prima dată, îngrijirea copiilor bolnavi se făcea separat de cea a adulţilor.
S-a remarcat ca unul dintre cei mai activi popularizatori ai ştiinţei din România acelor vremuri, susţinand  numeroase lecţii publice şi editand  mai multe manuale.


  • 1821: Lupta de la Slobozia.


 Cetele de panduri, rămase fără Tudor Vladimirescu, au fost înfrânte de turci. Printre cei luaţi prizonieri se afla şi Papa, fratele lui Tudor Vladimirescu. Este sfârşitul revoluţiei.
Tudor Vladimirescu (n. 1780, Vladimir - d. S.V. 7 iunie 1821 Târgoviște) a fost o figură emblematică pentru istoria Țării Românești la începutul secolului al XIX-lea, fiind conducătorul Revoluției de la 1821 și al pandurilor - in imagine, Portret al lui Tudor Vladimirescu făcut de Theodor Aman după moartea lui Tudor și bazat pe mărturiile Pandurilor - foto: ro.wikipedia.org
Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.
În primăvara lui 1822, de la București și Iași au fost trimise delegații pentru a cere Înaltei Poarți domni pământeni. Din aceste delegații au făcut parte printre alții: Ioniță Sandu Sturdza, un coborâtor al lui Vlad Țepeș, Grigorie Dimitrie Ghica, nepot de frate al decapitatului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei și vornicul Iordache Râșcanu, viitor membru in divanul domnesc al Moldovei. Această acțiune a adus în Moldova, după lunga perioadă fanariotă, din nou un domn pământean în persoana lui Ioniță Sandu Sturdza și în Muntenia pe Grigore al IV-lea Ghica. Deși înfrântă prin intervenția armatelor otomane, Revoluția din 1821 a reușit să determine sfârșitul epocii fanariote prin restabilirea domniilor pământene, lucru care a dus la înlăturarea gravelor prejudicii aduse de Poartă statutului de autonomie a celor două Țări Române. Totodată, revoluția a consolidat ceea ce Nicolae Bălcescu va denumi mai târziu ca fiind „Partida Națională”.


  • 1867: S-a născut la Craiova, dr. Dimitrie Gerota, celebru chirurg, membru corespondent al Academiei Române; (m. 3 martie 1939).


Avea  19 ani când a fost admis la Facultatea de Medicină din București.
După șase ani de studii, adică în 1892, obține licența în medicină și pleacă la Paris pentru continuarea studiilor. Rămâne patru ani la Paris, dar, ca toți tinerii români din acea perioadă, se întoarce în țară pentru a practica profesia pentru care s-a pregătit, medicina.
A avut importante contribuţii în studiul anatomiei şi fiziologiei vaselor limfatice („tehnica Gerota” de evidenţiere a acestora).
De asemenea a descris pentru prima data fascia perirenala, care ii poarta astazi numele . În orice tratat de urologie contemporan fascia este denumita fascia Gerota.
In 1908 a creat un Institut de Chirurgie, inaugurat în 1909,  care i-a purtat numele.
În noiembrie 1935 l-a criticat, într-un articol, pe Regele Carol al II-lea, motiv pentru care a fost arestat și închis la Jilava cateva zile.
A murit în 3 martie 1939.
Dr. Gerota a realizat primele radiografii în România, fiind considerat primul radiolog român.
A fost membru corespondent al Academiei Române din 1916 (m. 1939).


  • 1867: S-a născut Ludovic Mrazek, geolog român de etnie cehă, membru al Academiei Române (d. 1944)


Ludovic Mrazek (n. 17 iulie 1867, Craiova; d. 9 iunie 1944, București) a fost un om de știință român, specialist în geologie și în exploatarea petrolului, membru al Academiei Române. Academicianul Ludovic Mrazek este personalitatea care și-a pus amprenta asupra dezvoltării extraordinare înregistrate de geologia românească la începutul sec. al XX-lea. El este primul specialist român care a susținut originea organică a petrolului. De numele său este legată și înființarea „Institutului Geologic al României„. Ludovic Mrazek, un pionier în geologia românească.


  • 1918: Din ordinul dat de Partidul Bolșevic, împăratul Nicolae al II-lea și famila sa au fost asasinați la casa Ipatiev din Ekaterinburg, Rusia.


În noaptea de 16 spre 17 iulie 1918, un pluton de execuție bolșevic condus de Iacov Iurovski, ii ucide prin împușcare la ordinul direct al lui Lenin, pe ultimul țar al Rusiei Nicolae II-lea Romanov (n. 6 mai 1868, stil vechi / 18 mai, stil nou – d. 17 iulie 1918, țar al Rusiei 1824-1917), alături de familia sa, inclusiv pe țareviciul Alexei grav bolnav, precum și cîțiva servitori care îi însoțiseră.
La data de 17 iulie 1918, din ordinul lui Lenin, a fost asasinat ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov. După abdicarea forțată a țarului Nicolae în luna martie a anului 1917, Guvernul provizoriul al Rusiei a decis să-i țină pe fostul țar și pe familia sa închiși în reședința imperială de la Petersburg, iar odată cu izbucnirea Revoluției din Octombrie și cu venirea la puterea bolșevicilor conduși de Lenin, țarul și familia imperială vor fi mutați într-un oraș controlat de Armata Roșie și anume Ekaterinburg. Dar temându-se că o parte a armatei, rămasă fidelă țarului va cuceri orașul și-l va elibera pe Nicolae, temnicerii bolșevici ce-l păzeau pe țar, la ordinul lui Lenin, vor lichida întreaga familie imperială. Astfel, în noaptea de 16 spre 17 iulie 1918, un pluton de execuție condus de Iacov Iurovski, va împușca pe ultimul țar al Rusiei Nicolae II-lea și pe familia sa, inclusiv pe țareviciul Alexei grav bolnav, precum și pe câțiva servitori care îi însoțiseră pe țar în exilul forțat. După ce au fost împușcați, trupurile lui Nicolae și ale familiei sale au fost aruncate într-un puț de mină în locul numit Patru Frați din apropierea reședinței imperiale, iar în dimineața următoare, când zvonuri despre locul în care se aflau trupurile celor din familia regală au început să se răspândească, bolșevicii conduși de Iurovski au ridicat cadavrele celor asasinați pentru a-i ascunde în altă parte. Astfel, ei au luat cadavrele și le-au aruncat într-o groapă comună săpată lângă un drum de căruțe părăsit aflat lângă Șoseaua Kroptiaki la circa 19 km nord de Ekaterinburg. După ce au aruncat cadavrele în groapă, au turnat peste ele acid sulfuric și au mascat locul stivuind traverse de cale ferată deasupra. Secretul asupra execuției și a locului îngropării familiei imperiale a fost foarte bine ascuns și numai după dezmembrarea Uniunii Sovietice în 1991, trupurile Romanovilor au fost localizate, identificate și exhumate în mod oficial.


  • 1920: În această zi în Härnösand s-a născut inginerul şi inventatorul suedez Nils Bohlin, omul care a contribuit la îmbunătăţirea siguranţei la volan prin inventarea centurii de siguranţă în trei puncte în 1959. 


Înainte de acel an, centurile de siguranţă aveau o structură în doar două puncte şi erau folosite numai de piloţi, dar fiindcă se prindeau peste abdomen, în cazul accidentelor la viteze mari, produceau leziuni interne foarte mari, nefiind o soluţie foarte bună.
În 1958 Bohlin, fost inginer la Saab, divizia militară, acolo unde a inventat scaunele ejectabile, a fost angajat la Volvo pentru a îmbunătăţi măsurile de protecţie. Măsura a fost motivată de moartea unei rude a CEO-ului Volvo, Gunnar Engelau, conducerea companiei propunându-şi să reducă riscul accidentelor cu orice preţ.

Preţul nu a fost însă foarte mare, centura de siguranţă a fost o măsură ieftină eficientă şi uşor de folosit. Soluţia tehnică propusă de Bohlin, cu două benzi care se împreunează în dreptul şoldului drept (sau stâng pentru pasageri din dreapta) a rămas în mare parte la fel până astăzi. Prima maşină de serie pe care s-a introdus această soluţie a fost Volvo PV544, urmând ca apoi să devină standardul în industrie şi să fie adoptată de toţi constructorii fără excepţie. Volvo apreciază că până în 2002, anul în care a murit Nils Bohlin, centura de siguranţă a salvat peste 1 milion de vieţi din accidente foarte grave.


  • 1936: Războiul Civil Spaniol. 

Rebelii naționaliști sub conducerea generalului Franco, se revoltă împotriva guvernului republican de stânga al Spaniei, sprijinit de URSS, declanșând Războiul Civil Spaniol.
Războiul Civil Spaniol, care a durat de la 17 iulie 1936 până la 1 aprilie 1939, a fost un conflict în care forțele franchiste sau naționaliste, conduse de generalul Francisco Franco au învins forțele Republicane sau Legaliste – cuprinzând liberali anticlericali, socialiști, comuniști, anarhiști și autonomiști – ale celei de a doua Republici Spaniole. Republicanii au obținut sprijinul Uniunii Sovietice și al Mexicului, iar naționaliștii au fost susținuți de Italia fascistă, Germania nazistă și de Portugalia vecină. Războiul a crescut tensiunile din perioada premergătoare celui de-al Doilea Război Mondial și a fost văzut ca o confruntare indirectă între Uniunea Sovietică comunistă și axa fascistă germano-italiană. S-a recurs la tancuri și la bombardamente ale orașelor, cum avea să se întâmple și în cazul conflagrației mondiale ulterioare. Mass-media au atras un nivel de atenție fără precedent asupra conflictului, mari scriitori precum Ernest Hemingway și George Orwell scriind despre acesta. Războiul a rămas în istorie pentru pasiunile și conflictele politice pe care le-a angajat, dar și atrocitățile comise de ambele tabere. Ambele părți au masacrat numeroși civili pentru convingerile lor politice, și, după terminarea războiului, republicanii au continuat să fie persecutați de naționaliștii învingători.


  • 1976: La Montreal (Canada) a început a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Gimnasta Nadia Comăneci a obținut trei medalii de aur, iar România a ocupat locul nouă pe națiuni, cu patru medalii de aur, nouă de argint și 14 de bronz. (17 iulie - 1 august)


Nadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961, Onești, județul Bacău) este o gimnastă română, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.


  • 1955: A fost inaugurat parcul de distracții - "Disneyland", cu mult fast, în prezența a peste 30000 de vizitatori veniți de pretutindeni.  

Ceremonia a fost transmisă în direct de televiziune. (sudul orașului Los Angeles, SUA)
Disneyland este primul parc de distracții Disney aflat la Anaheim, California, deținut și operat de Walt Disney Parks and Resorts, divizie a The Walt Disney Company. Disneyland Park a fost deschis pentru public pe 18.7.1955 cu numai 20 de atracții. Cu toate acestea, o conferință de presă internațională specială a avut loc duminică, 17/07/1955, care a fost deschisă doar pentru invitați și mass-media.  Deschiderea parcului nu a mers bine. Parcul a fost supraaglomerat datorită afacerii cu bilete false; doar 11.000 de persoane erau așteptate la deschidere, dar au venit aproximativ 30.000 de persoane. Vedetele de cinema și alte personalități programate să vină la fiecare două ore au apărut toate odată. Temperatura a fost una neobișnuit de mare: 38 °C și o grevă a instalatorilor a lăsat parcul fără surse de băut apă. Lui Disney i s-a oferit o alegere de a avea multe fântâni sau posibilitatea de folosire a toaletelor și el a acceptat a doua variantă. Pepsi a sponsorizat deschiderea parcului, iar astfel s-a creat o publicitate negativă; turiștii au fost dezamăgiți când au văzut că sunt nevoiți să cumpere sifon, iar asfaltul, turnat chiar în dimineața respectivă, era atât de moale încât pantofii cu toc înalt ai femeilor se afundau în el.
Disneyland deține distincția de a fi singurul parc cu tematică care a fost proiectat și construit sub supravegherea directă a lui Walt Disney.
În 1998, parcul tematic a fost redenumit Disneyland Park pentru a se distinge de cel mai mare complex, Disneyland Resort. Disneyland a fost cel mai căutat parc de distracții din lume, având aproape 600 de milioane de vizitatori din 18.07.1955. În 2009, 15.9 milioane de persoane au vizitat parcul făcându-l al doilea cel mai vizitat din lume în anul calendaristic respectiv.


  • 1981: Regina Elisabeta a II-a deschide Podul Humber, unul din cele mai lungi poduri suspendate din lume.


Podul Humber, este situat lângă localitățle New Holland și Kingston upon Hull, Marea Britanie și este construit peste estuarul Humber. Inaugurat la 17 iulie 1981, el are o deschidere de 1.410 m, iar lungimea totală atinge 2.220 m. Înălțimea față de nivelul apei este de 30 m, iar cei doi piloni au câte 155,5 m înălțime.


  • 1998: Rămăşiţele ţarului Rusiei Nicolae al II-lea şi cele ale familiei sale sunt înhumate.



 Să aveți o zi frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...