Translate

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Zodia Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Marcată puternic de individualism, de originalitate, de libertate, de nonconformism, zodia Vărsător, Aquarius în limba latină, o zodie masculină de aer, începe din 20 ianuarie şi se încheie pe 18 februarie. În zodiacul clasic european, care cuprinde în ciclul său 12 zodii, este a 11-a.



Vărsător – Unicul, Cel care metamorfozează

În Vărsător regăsim trăsătura divină a unicității. Vărsătorul poate fi oricum, însă numai la fel ca ceilalți nu. Aceasta zodie se distinge prin originalitate, printr-un fel atipic de a fi, de a gândi sau de a simți. El este cel care vrea să schimbe, să preschimbe și să transforme societatea și lucrurile. Este un inovator și un iubitor al dreptății, iar firea sa poate fi îmblânzită, însă niciodată supusă în totalitate.
Într-o forma sau alta, într-un domeniu sau altul, Vărsătorul metamorfozează viața în jurul lui.

Se spune că nativii din zodia Vărsător sunt unele dintre cele mai excentrice persoane.

Dacă l-ai întâlnit, probabil știi cum e să trăiești cu un Vărsător: are toane cât pentru toată lumea și este mereu gata să facă ceva nou, inedit. Este inovator, îi place să transforme casa într-un loc de joacă, să își surprindă prietenii cu tot felul de invenții.

Acești nativi sunt mereu atrași de ceea ce este nou, vor să schimbe reguli și să iasă din tipare. De asemenea iubesc oamenii și le place să aibă mulți prieteni, pe care sunt mereu gata să îi ajute.

 Vărsătorul, excentricul zodiacului



Iată câteva adevăruri despre cei din zodia Vărsător:
-au un umor destul de ciudat, pe care doar cei inteligenți îl înțeleg; le este caracteristic mai mult sarcasmul;
-le place muzica modernă și dinamică;
-își exprimă în mod diferit sentimentele, de aceea nu sunt întotdeauna înțeleși de partenerii lor;
-ai grijă cum vorbești cu ei și nu îi amenința, pot deveni foarte agresivi;
-deși le place să fie înconjurați de cei dragi au momente în care își doresc să fie lăsați în pace; foarte des au stări de melancolie;
-sunt întotdeauna cu un pas înaintea tuturor. Motivul? Vărsătorii au capacități intelectuale înalte, ceea ce le permite să dea naștere permanent unor idei noi;
-sunt altruiști, foarte des pun problemele altora mai presus decât cele proprii;
-le place libertatea, așa că nu suportă să li se spună ce trebuie să facă;
-sunt primii care îți vor sări în ajutor și o vor face din suflet.

Vărsătorul nu prea stă în casă. Este plimbăreț de fel. Adoră să meargă în excursii peste tot, să încerce tot felul de lucruri. Vărsătorul este destul de liniștit în conviețuire, deci nu vei avea mari probleme de adaptare dacă te vei muta cu el.

Nu face figuri la mâncare, te poți înțelege cu el când vine vorba de curățenie, însă dacă va gândiți să redecorati casa, apăr probleme mari. Tot ce ține de design, de cum se așază păturile, bibliotecă, unde pui florile, ce culoare de vopsea e bună pentru dormitor sau sufragerie intră în competenta acestui artist desăvârșit al zodiacului.


Este simbolul prieteniei şi al fraternităţii, întotdeauna nativii fiind dispuşi să dea o mână de ajutor - şi nu o fac numai din politeţe. Dominată de planetele Saturn şi Uranus, simbolizează priceperea şi înţelepciunea. Cunoscută ca fiind semnul geniului, numeroase celebrităţi ale lumii sunt născute în Vărsător sau au ascendent în această zodie.

Cei născuţi în această zodie au ca trăsătură dominantă dorinţa de schimbare, de modernitate, mergând până la excentricitate.

Animat de dorinţa apartenenţei la "valul social", Vărsătorul îşi va forma, încă din copilărie, un univers în care normele de conduită sunt cele ale adevăratei independenţe şi ale exprimării libere a ceea ce gândeşte, considerând că ceea ce oamenii numesc principii nu sunt decât nişte constrângeri şi limitări, care-l opresc din evoluţie.

Vărsătorul simte o nevoie acută de a-şi face prieteni cât mai mulţi şi nu suportă în niciun fel izolarea. El, însă, nu se va schimba pentru nimeni, trebuie să-l accepţi aşa cum este sau să renunţi la prietenia sa. Este o persoană de încredere când face parte dintr-o echipă, dar nu îi place să se simtă forţat. Este încăpăţânat şi inflexibil în unele privinţe, dar poate lucra bine într-un grup mai mare. Este o persoană extrem de intuitivă, simte apropierea unui pericol şi dezvoltă o antipatie instinctivă pentru oricine ar putea să-i facă rău. Acest spirit de autoapărare şi conservare îi influenţează puternic caracterul.

Îşi pot alege o carieră sau un hobby în domenii precum chirurgie, cercetare, consultanţă financiară, asigurări, bursă, politică, servicii sociale, astrologie. Firea sa înţelegătoare îl apropie mult de suferinţele oamenilor, dedicându-se cât mai mult acestora, cu generozitate şi amabilitate.


Denumire latină: Aquarius (abreviere AQR)
Verb: "A sti" ( „Eu STIU"), esenta lui este libertatea si independenta
Deviza: „Apă dătătoare de viață sunt, care curge pentru oamenii însetați”
Simbol: 
Element: Aer
Calitate: Fix
Energie: Yang
Guvernator: Uranus
Casa astrologica: Casa a XI-a
Piatra mistică - ametistul, granatul, opalul
Metalul caracteristic - plumbul
Ziua norocoasă - miercuri
Numerele norocoase - 4 şi 8
Culoarea energizantă - indigo
Simţul cel mai dezvoltat - mirosul


Nativul din Vărsător este predispus la boli ale inimii, ale spatelui, ale circulaţiei sanguine (în special varice). Este vulnerabil la schimbările de vreme. Are nevoie de o dietă bogată în magneziu, pentru a-şi susţine sistemul nervos şi inima (guvernată de Leu, opusul Vărsătorului, pe cercul zodiacal).

Alimente benefice - fructe, ceaiuri din frunze şi fructe, carne de pasăre, carne din zona membrelor inferioare ale unor animale, crudităţi. Este indicat să consume multe legume, verdeaţă şi fructe şi să bea multă apă.


Bărbatul Vărsător este nobil, original şi, de aceea, adesea de neînţeles. Nu suportă să fie limitat de regulile altora, de aceea încearcă mereu să reformeze şi să revoluţioneze societatea. Respinge pe oricine şi orice îi ameninţă independenţa. Loial în căsnicie, ceea ce contează pentru el este ca soţia să-i fie o adevărată prietenă. Sentimentele sale sunt sincere şi profunde, însă uneori îşi poate sufoca partenerul cu prea multă dragoste, dar mai ales gelozie. Norocos, idealist şi nu foarte practic, imprevizibil şi contradictoriu, generos şi plin de surprize, puţin ipohondru şi chinuit de cele mai diverse fobii, bărbatul Vărsător este o personalitate adesea fascinantă. Îşi iubeşte copiii, însă nu va deveni prea posesiv.


Femeia Vărsător este inteligentă, independentă, plină de farmec, mereu în avangardă, îndreptată spre tot ceea ce este nou şi original. Este recunoscută imediat după îndemânarea cu care confecţionează anumite obiecte necesare unui cămin bine organizat. Drăguţă, amabilă şi darnică, este extrem de prietenoasă. Deşi îi place stabilitatea financiară, nu este genul de femeie care să facă economii. Ştie să se distreze şi este mai atrasă de compania bărbaţilor decât de cea a femeilor, potrivit www.venus.org.ro. Cu toate acestea, se căsătoreşte destul de târziu. Îşi creşte foarte bine copiii, acordându-le o mare libertate, înţelegere şi blândeţe.


Copiii născuţi în Vărsător sunt liniştiţi şi dificili în acelaşi timp. Uneori par enigmatici, interiorizaţi, chiar excentrici. Nu sunt întotdeauna uşor de înţeles şi au tendinţa de a se izola de părinţi, neavând încredere în capacitatea adulţilor de a le înţelege gândurile iscoditoare şi permanent alertate de câte un lucru nou. Iubesc natura, animalele şi adoră jucăriile mecanice, după cum menţionează www.copilul.ro. Îşi doresc să ajungă exploratori pe tărâmuri necunoscute, arheologi, astrologi, de regulă în domenii de avangardă.

Șeful vărsător


Rar ajunge intr-o astfel de functie pentru ca se impaca greu cu rutina unui asemenea mod de viata si are nevoie de libertate pentru a se manifesta. Cand ajunge insa, devine repede indispensabil si se indreapta sigur si programatic spre succes. Care sunt calitatile care il fac pe varsator un sef atat de capabil? In primul rand se bazeaza foarte mult pe intuitia sa, secundata de simtul proportiilor si de exactitate. E un tip increzator in oameni, care nu se cramponeaza de greselile lor si le vede in general partile bune - ceea ce e in general deosebit de stimulator pentru subalterni. Prietenos cu toata lumea, stie insa sa spuna "nu" atunci cand e cazul. O mare calitate a sa este aceea de a fi vizionar. Da multe ordine aparent ciudate, daca nu contradictorii cel putin de neinteles, pana cand intr-o zi le vezi in sfarsit finalitatea si sensul, care sunt intotdeauna bine gandite. Prietenos si misterios in acelasi timp - iata un prototip de sef destul de ciudat si rar intalnit.

Subalternul vărsător

Farte inteligent, misterios, original si de neinteles de multe ori, toate acestea neimpiedicand-ul sa fie foarte constiincios si un bun executant. Felul sau de a duce o sarcina la bun sfarsit e adesea straniu dar ceea ce conteaza in fond e rezultatul, care aproape intotdeauna e pozitiv. Incearca multe locuri si meserii pana sa gaseasca ceea ce-i convine, caci simtul sau de libertate e foarte dezvoltat si trebuie sa-si asigure si celelalte interese private de umanitarist, inventator ori cercetator. Studiaza la rece oamenii si e foarte am abil cu colegii, iar femeilor le inspira sentimente materne. E sobru, modest, timid uneori si de regula nu prea glumeste; sentimental, intuitiv, cu o memorie fantastica. Exista doua feluri de varsatori subalterni: unii boemi, altruisti, idealisti si prea putin pragmatici, ceilalti cumsecade, meditativi, originali, usor maniaci, timizi si misteriosi. Si unii si altii au un punct comun: sunt singuratici.

Vărsătorul și călătoriile

Dacã vei porni la drum cu un vãrsãtor, vei cãlãtori cu "remorca" zodiacului. Cei nãscuti sub acest semn sunt foarte diferiti - dornici sã meargã oriunde, oricand si cu oricine, fãrã nici un motiv special. Dacã motivul este de a ajuta pe cineva, cu atat mai bine - vãrsãtorul este mereu dornic sã îi ajute pe cei mai putin norocosi. Sã salveze planeta este o idee bunã pentru el - probabil excursiile cu scopuri ecologice au fost create special pentru acest semn al apei. Sunt sociabili, leagã repede prietenii si îsi vor dezvãlui cu sigurantã viziunea asupra lumii în fata acestora. Se simt bine atunci când cãlãtoresc cu un grup, si chiar dacã nu vor fi liderii vor controla agenda pas cu pas. Dacã nu fac asta, mai bine stau acasã. Lucrurile de care nici nu vor sã audã sunt micile detalii - mai bine se ocupã altcineva de programul excursiei. Ca semn al aerului, vãrsãtorul are nevoie de multe si variate experiente de-a lungul cãlãtoriei. Fascinati de tehnologie, probabil cã vor îngrãmadi în geanta de voiaj si câteva lucruri de acest fel.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Vărsător, Gemeni, Balanţă
Bună (80%) - Berbec, Săgetător
Delicată, riscantă (60%) - Taur, Scorpion
Dificilă, dar interesantă (50%) - Leu
Dificilă, cu datorii karmice (20%) - Fecioară, Rac
Nerecomandabil (10%) - Peşti, Capricorn





30 de adevăruri despre zodia Vărsător


1.Un Vărsător nu uită niciodată felul în care a fost tratat de cineva.

2.Mai mult decât oricare alt semn zodiacal, Vărsătorul încearcă să accepte oamenii pentru ceea ce sunt.

3.Vărsătorii nu se roagă de nimeni prea mult. Dacă nu vrei să faci ceea ce te-au rugat, nu vor insista, ci vor pleca instant.

4.Un Vărsător rănit poate fi destul de amenințător pentru că pare să își piardă sufletul atunci când se întâmplă acest lucru.

5.Nu se va schimba pentru nimeni. Ori îl accepți așa, ori ești liber să pleci.

6.Sunt cei mai pricepuți la a se preface că totul este în regulă.

7.Vărsătorii pot fi singurii din încăpere care se pot opune ideilor liderului din acea încăpere.

8.Vărsătorul este prietenul ciudat pe care îl ai în grupul de prieteni.

9.Vărsătorii sunt gânditori tăcuți.

10.În unele zile își doresc să socializeze cu toată lumea, în schimb ce în altele vor doar să se izoleze.

11.În loc să-și discute propriile probleme, preferă să le rezolve pe ale altora.

12.Nu au o tonă de prieteni, însă sunt foarte loiali celor pe care îi au.

13.Sunt mereu atrași de lucrurile neobișnuite.

14.Vărsătorii consideră că este o pierdere de timp să aștepți după alții, așa că preferă să acționeze ei singuri.

15.Mereu se tem de dezamăgiri.

16.Sunt foarte rezervați în preajma persoanelor pe care nu le cunosc.

17.Chiar dacă un Vărsător va părea prietenos cu tine, nu înseamnă că te și consideră prietenul său.

18.Femeile Vărsător au convingerea că pot face tot ceea ce poate face un bărbat.

19.Vărsătorii vor mereu să știe când, de ce și cum s-a întâmplat un eveniment.

20.Posedă umor negru și sunt sarcastici peste măsură.

21.Nu suportă să primească ordine de la alții.

22.Își concentrează toată atenția mai degrabă pe detalii mici, decât pe lucrurile evidente.

23.Dacă îi faci o promisiune unui Vărsător, nici măcar să nu-ți treacă prin cap să nu o respecți.

24.Dacă superi un Vărsător, acesta nu se va manifesta prea mult prin cuvinte, dar cu toate acestea este ușor să le simți furia.

25.Vorbele unui Vărsător vor fi mereu ciudate și inteligente în același timp.

26.Pentru un Vărsător este importantă originalitatea.

27.Vărsătorilor le place să facă curățenie, să planifice și să organizeze.

28.Nu judecă o carte după copertă. Mai întâi vor aștepta să te cunoască.

29.Vărsătorii știu exact ceea ce vor, până în momentul în care trebuie cu adevărat să aleagă.

30.Rareori se răzgândesc atunci când deja au luat o decizie.

 Legende 





Supranumit purtătorul vasului, respectiv, purtătorul apei, Vărsătorul este întruchipat în cataloagele stelare babiloniene drept însuşi zeul Ea, divinitate reprezentată în mod constant ţinând un vas ce se revarsă.

 În Epoca bronzului timpuriu, constelaţia cuprindea poziţia Soarelui pe Ecliptică în ziua solstiţiului de iarnă. De asemenea, semnul zodiacal era asociat de către babilonieni cu inundaţiile devastatoare cu care se confruntau adeasea, având, prin urmare, o conotaţie cu precădere negativă.

În Egiptul antic, conturul înstelat era corelat cu revărsările anuale ale fluviului Nil, puse pe seama umplerii vasului Vărsătorului din aceste ape, la începutul fiecărei primăveri. 

În mitologia greacă, simbolistica echivalentă este mult simplificată, luând forma unei glastre din care apa se scurge spre constelaţia Peştelui austral. Totodată, legendele greceşti îl identifică pe Vărsător cu Deucalion, fiul lui Prometeu, care, alături de soţia sa, Pyra, construieşte o corabie pentru a scăpa de potopul trimis de Zeus ca semn al furiei faţă de oameni, ajungând în cele din urmă pe Muntele Parnas, în calitate de unici supravieţuitori ai intemperiilor. Ulterior, consultând un oracol din Themis cu privire la calea de urmat pentru a repopula pământul, eroului i se spune să îşi acopere capul, lăsând să-i cadă în urmă oasele mamei sale. Înţelegând că se face referire la mama-pământ, Gaia, perechea începe să arunce peste umăr pietre care, lovindu-se de sol, se transformă în fete şi băieţi. Potrivit altor izvoare, Vărsătorul ar fi portretizarea chipeşului Ganimede, fiul regelui troian Tros, ce este luat de Zeus - transformat în vultur -  pe Muntele Olimp, pentru a le fi paharnic zeilor. În ciuda bucuriei resimţite de aceştia la vederea semizeului, zeiţa Hera îl percepe ca pe un rival la afecţiunea soţului ei, având în vedere statutul pederastic atribuit lui personajului. Pentru a-i da un chip etern favoritului său, Zeus plasează pe cer constelaţia Vărsătorului în vecinătatea Vulturului. De la descoperirea sa de către astronomul Simon Marius, un satelit al lui Jupiter, planetă ce poartă numele roman al tatălui zeilor, este cunoscut până în zilele noastre sub denumirea tânărului legendar.


12 citate care definesc zodia Vărsător


1. “Cel ce spune ca e imposibil nu ar trebui sa-l impiedice pe cel ce nu crede asa ceva.” – Albert Einstein

2. “Convingerile noastre in legatura cu ceea ce suntem si ceea ce putem fi determina cu precizie ceea ce vom fi.

Daca credem in magie, vom trai o viata magica.” – Anthony Robbins

3. “Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale.” – Marcel Proust

4. ”Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate.” – Jack Penn

5. „In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.” – Josh Billings

6. „Nu am dat gres. Pur si simplu am descoperit 10,000 de idei care nu functioneaza.” – Thomas Eddison

7. „Fiecare om trebuie sa isi gaseasca timp, sa se aseze si sa priveasca caderea frunzelor.” – Elizabeth Lawrence

8. „Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca.” – La Rochefoucauld

9. „Nu poti invata nimic pe nimeni; poti doar sa ajuti pe cineva sa se descopere.”- Galileo Galilei

10. “Succesul este abilitatea de a trece de la un esec la altul fara a pierde din entuziasm.” – Winston Churchill


11. “Omul rezonabil se adapteaza in lume. Omul nerezonabil incearca sa adapteze lumea pentru el. Prin urmare, progresul depinde de omul nerezonabil.” – George Berbard Shaw



12. “Daca o idee nu ti se pare ciudata, atunci nu este nicio speranta in acea idee.” – Niels Bohr

 



Personalităţi de la noi născute în zodia Vărsător: Gheorghe I. Brătianu, Grigore Alexandrescu, Tudor Muşatescu, Romulus Vulcănescu, Gheorghe Şincai, Nicolae Quintescu, Petru Creţia, Dorina Chiriac, Dora D'Istria (pseudonimul literar al Elenei Ghica), Mircea Streinul, Camelia Dăscălescu, Grigore Vasiliu Birlic, Silviu Angelescu, Ştefan Iordache, Ion Luca Caragiale, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Dan Negru, Mircea Badea, Magdalena Popescu, Ovidiu Ioaniţoaia, Mihai Leu, Gheorghe Hagi.

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Vărsător: Frédéric-François Chopin, Christian Dior, Telly Savalas (Aristotelis Savalas), Benny Hill, Placido Domingo, Karina Lombard, Francis Bacon, Andrés Segovia, Nina Simone, Arthur Schopenhauer, James Russel Lowell, Luis Bunuel, Georg Friedrich Händel, Konstantin Aleksandrovici Fedin, Carlo Goldoni, Pierre Auguste Renoir, Bettino Craxi, Enrico Caruso, Elizabeth (Liz) Taylor, Harry Belafonte, Lord George Gordon Byron, Nastassja Kinski, Giovanni Lanfranco, Ronald Reagan, regina Beatrix a Olandei, prinţesa Caroline de Monaco, Boris Elţîn, W.A. Mozart, Virginia Woolf, Phil Collins, Shakira, Jennifer Aniston. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...