Translate

miercuri, 16 mai 2018

Ziua Mondială a Bolii Celiace


Ziua Mondială a Bolii Celiace este marcată de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) prin lansarea unei campanii de conștientizare cu scopul de a atrage atenția asupra subdiagnosticării, asupra nevoilor și problemelor comunității #glutenfree din România. Campania va continua duminică, pe 20 mai, când ARIG organizează primul târg al produselor gluten free.

Pe 16 mai, reprezentanții ARIG se vor afla la Camera Deputaților, unde vor organiza o campanie de conștientizare și de testare, pentru a atrage atenția asupra Legii Celiacului, proiect de lege al cărui draft se află deja în Parlament. Campania realizată de Ziua Mondială a Bolii Celiace este un apel la colaborare adresat Camerei Deputaților, pentru adoptarea legii care va asigura protecția și diagnosticarea celor aproape 200.000 de persoane cu boală celiacă din România și care va reglementa siguranța vieții și respectarea drepturilor fundamentale, în condiții de nediscriminare, ale persoanelor cu intoleranță la gluten.



În data de 20 mai ARIG organizează primul târg cu vânzare, dedicat exclusiv produselor fără gluten - Happy Gluten Free 2018, la Hotel Hilton Inn Garden București. Târgul va reuni producatori și comercianți care se adresează celiacilor prin produse cu eticheta #GlutenFree (deschis de la 10 la 18). Simultan, vor avea loc seminarii ținute de medici specialiști care vor aduce informații valoroase despre această afecțiune și un program distractiv pentru cei mici, care sunt așteptați la o piesă de teatru și la ateliere de creatie - o zi gluten free plină de distracție! Happy Gluten Free Romania 2018 este un eveniment sustinut de Carrefour Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți sugestii referitoare la calendarul zilnic, nu ezitați să lăsați un comentariu prin care să vă exprimați părerile legate de tipul evenimentelor despre care ați dori să citiți pe blog.Mulțumesc!

Ziua adevărului – 7 iulie

Imaginează-ți o lume în care nimeni nu minte, spune ceva înșelător sau face ceva necinstit. Ziua spunerii adevărului își propune să obțin...